Kimler babalar günlerinin kutlanmasını hak etmiyor?

Rüknettin KUMKALE
Rüknettin KUMKALE rkumkale.ymm@gmail.com

Bu yazı yapması gereken bütün hareketleri yaparak çocuklarını çağdaş bir birey olarak büyütmeye çabalayan babalar için değildir.

Bu yazı çocuklarına, “saldım çayıra, mevlam kayıra” zihniyetinde olan babalar, pardon “hücreler toplulukları” içindir. Onları “Hücreler toplulukları” olarak tanımlıyorum. Çünkü bu babalar çocukları için hiç iyi bir şey yapmamaktadır. Fonksiyonsuzdurlar. Bu sebeple de babalar günlerinin kutlanmasını hak etmemektedirler.

Çocuklarını, küçük yaşta işe sokarlar,

Kız çocuklarını adeta kendi elleri ile tecavüze maruz bıraktırarak evlendirirler.

Çocuklara, çocuk yaşlarında kaldıramayacakları sorumlulukları yükleyen insanlar baba olamaz. Onlar ancak ve ancak hücreler topluluklarıdır.

Çocukluklarını yaşamadan hayata atılan yavrular, büyüdükleri zaman ezik olurlar. Ne kadar çok (tesadüfen) okumuş olurlarsa olsunlar, yaşıtlarına göre ruhen eksik olurlar. Hayata karşı isyankar olurlar. İçlerinde hep bir özlem vardır. Yaşanmamış çocuklukları. Hiç unutmazlar.

Onlardan çocukluklarını çalmayalım. Şunu bilelim ki onların yaptıkları bütün hataların sorumlusu ebeveynleridir çoğunlukla da babalarıdır. Onun için baba çocuğun yetişmesinde anne kadar en önemli faktördür.

Yazımızın başlığına dönersek,  Kimler Babalar Günlerinin Kutlanmasını Hak Etmemektedir?

Çocuklarının, çocukluklarını çalanlar babalar, babalar gününü hak etmemektedir.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
İnovasyon 16 Ekim 2019
İşletme sermayesi 16 Temmuz 2019