KKTC Kongre ve Eğlence Turizmindeki iddiasını artırıyor

Fatoş KARAHASAN
Fatoş KARAHASAN Markalar & İçgörüler fkarahasan@gmail.com

Yavru Vatan, eğlence ve gösteri programlarıyla cazibesi yüksek olan bir destinasyon. Kınrıs’ta Girne’den sonra son dönemde yatırımcıların gözdesi haline gelen Bafra bölgesinde de, yeni tesisler birbiri ardına hizmete giriyor. Geçtiğimiz sene ortalarında, sezon öncesi bir ön açılış (“soft opening” ) dönemi yaşayan Concorde Luxury Resort da bunlardan birisi.

Zafer Grup bünyesinde faaliyet gösteren Concorde Hotels & Resorts, Antalya’da 2005’ten bu yana hizmet veren Concorde Deluxe Resort Lara’nın ardından ikinci otel yatırımını Kıbrıs’a yaptı. Ada’nın Bafra bölgesinde 150 milyon dolarlık yatırımla kurulan Concorde Luxury Resort, , 692 odaya ve1.384 yatak kapasitesine sahip. Kıbrıs’a “Lüks Villa” konseptini getiren tesiste, 4 farklı villa ve 10 farklı suit tipi mevcut. 550 kişinin çalıştığı Concorde Luxury Resort 1200 kişilik dev gösteri merkeziyle, Kıbrıs’ın kongre turizmindeki iddasını artırıyor.

29 Nisan 2019 gecesi, Cem Yılmaz’ın Diamond Elite Platinium Plus gösterisine ev sahipliği yapan tesiste, Concorde Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erkan Yağcı sorularımızı yanıtladı.

Neden Bafra bölgesini seçtiniz?

Denizi, kumsalı ve diğer bölgelere göre daha serin olan havasıyla Bafra çok cazip bir coğrafi yapıya sahip. Kıbrıs’ın bir destinasyon olarak tanıtımında ve özellikle Bafra bölgesinin tanıtımında aktif rol oynamak amacındayız. Çevreye duyarlı bir tesis olarak bulunduğumuz yere değer katmayı diliyoruz.

Hedefimiz, gelen misafir kitlesini çeşitlendirmek, Türkiye’den gelen misafir sayısını artırmak, bölge ve bölge insanıyla uyum içinde olmak .

Gösteri Merkezi büyük bir yatırım, neler planlıyorsunuz?

Concorde Gösteri Merkezi’nin (CGM) 1200 kişilik kapasitesi ile Kıbrıs’ta otel içinde yer alan ilk kongre ve gösteri merkezi. Bu bağlamda, Kıbrıs’a yeni bir soluk getirdiğini söyleyebiliriz.

Kıbrıs’a birbirinden farklı ve iddialı gösterileri getirmeyi planlıyoruz. Cem Yılmaz’ın yeni gösterisi Diamond – Elite – Platinum – Plus’ın prömiyerini Kıbrıs’ta yaptık. Bütün biletlerin hızla tükenesi bize doğru bir iş yaptığımızı gösterdi.

Hangi yabancı pazarlardan turist çekiyorsunuz?

Kıbrıs’ta Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen turist yoğunluğu var. Önümüzdeki dönemde, Polonya, Romanya, Hollanda, Birleşik Krallık, Lübnan, Ürdün, Irak, Almanya, İsrail, Cezayir gibi ülkelerden turist çekme potansiyelimiz var.

Sizi diğerlerinden ayrıştıran özellik nedir?

Concorde Luxury Resort, modern çizgileri, mimari yapısı, aktivitelerindeki zengin çeşitliliği, kişiye sunduğu yaşam alanlarının genişliğiyle çok özel bir tesis. Kıbrıs’ın ilk Luxury Villa konseptini biz sunuyoruz. Bir diğer öne çıkan özellik de yurt dışından getirttiğimiz 200’ün üzerinde bitki türüyle bütünleştirdiğimiz peyzaj çeşitliliği.

Concorde Luxury Resort, “ulaşılabilir lüks anlayışıyla” tasarlandı. Çocuklu ailelerde, sakinlik arayan balayı çiftlerine kadar farklı müşteri gruplarına aynı anda hizmet sunabiliyoruz.

L’Oréal’den erkeklere ruj , rimel ve oje reklamı

Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği sadece Türkiye’nin değil, pek çok gelişmiş Avrupa ülkesinin de sorunu. Örneğin Almanya’da yönetim kurullarının yüzde 91.4’ünde erkekler yer alıyor.
Araştırmalar, liderlik rollerindeki kadınların sayısının artmasının dünyamızı daha yaşanabilir kılacağını ortaya koyuyor. L’Oréal Paris bu araştırmaların sonuçlarını analiz ederek, erkeklere yönelik bir kozmetik reklam serisi hazırladı. Ruj, oje ve maskara reklamı gibi görünen kampanyada, basit infografiklerle veriler ortaya konuldu. Ünlü reklam grubu McCann’in Almanya Düsseldorf’daki ajansının yaptığı kampanyada, erkeklere ruj, rimel ve oje reklamları aracılığıyla bu veriler paylaşılıyor.

Kadın ve başarı

• İdari görevlerdeki kadın oranının yüzde 30 artması, karlılığı yüzde 15 artırıyor.

• Kadınlar performans değerlendirmelerinde yüzde 24 oranında daha yüksek başarı elde ediyor.

• Kadınlar inovasyon çalışmalarının artmasına yardımcı oluyor. Örneğin, patent sayısı her yıl yüzde 20 oranında artıyor.

Kampanya Künyesi:

McCann Düsseldorf, Germany
Chief Creative Officer : Sebastian Hardieck
Executive Creative Director: Serdar Kantekin
Senior Copywriter: Schakir Islamow
Senior Art Director: Berkant Yerli

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar