Ordu Türkiye'nin 30'uncu büyükşehri..

Murat GÜRSOY
Murat GÜRSOY ORDU'dan murat.gursoy@dunya.com

 

Ordu, uzun yıllardır hayalini kurduğu tüm yatırımları tek tek hayata geçiriyor. Ordu Giresun Havaalanı, Çevre Yolu, Karadeniz Akdeniz Yolu, Botanik Park, Ünye Çevre Yolu'nun yanı sıra il ve ilçe genelindeki irili ufaklı yatırımlar tamamlandığında bambaşka bir şehirde yaşayacağız. Ordu Giresun Havaalanı'nın tamamlanmasının ardından artık Samsun ve Trabzon'un arasında sıkışıp kalmış bir il görüntüsünden çıkacağız. Karadeniz Akdeniz Yolu'yla hem kültürel hem de ticari anlamda büyük bir ivme yakalayacağız. Çevre Yolu ise bu ilde trafiğin artık bize kader olmadığını gösterecek. Sahil yolumuzda daha rahat ve konforlu bir ulaşım sağlayıp, kamyon ve TIR'ların arasında boğulmaktan kurtulacağız. Botanik Park ise Karadeniz'de bir ilk olarak akıllarda kalacak. Marka otellerin yanı sıra Çambaşı'nda kurulan kayak tesisi ile bölge turizminde de şıçrama bekliyoruz.
Son bir olumlu gelişme olarak Türkiye'nin büyükşehirleri arasındaki yerimizi  de aldık. Türkiye'nin 30'uncu büyükşehri olan Ordu'nun yeni kurulacak bir merkez ilçesinin adı da Altın Ordu. Ordu'nun büyükşehir olma mücadelesinde çok büyük emeği olan başta eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Ordulu tüm milletvekillerimizi, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü,  bölge muhtarlarımızı, İstanbul'daki dernek başkanlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Ordu Valisi Orhan Düzgün, bu kararın Ordu çok güzel bir gelişme olduğunu ifade etti.Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin büyükşehir kararının Ordu ekonomisine çok olumlu yansımaları olacağına dikkat çekti. Ordu Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Gürsoy da Şahin ile benzer görüşlere sahip. Ordu İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avni Yılmaz ve Ordu Sanayici  ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Engin ise büyükşehir statüsünü büyük atılım olarak niteledi. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, büyükşehir statüsünün kente neler kazandıracağını zamanla göreceklerini dile getirdi.
Biz de büyükşehir statüsünün Ordu ekonomisine çok önemli katkıları olacağına inanıyoruz.
Bundan sonra ödediğimiz verginin yüzde 5'i artık kentimizt Ordu'ya hizmet olarak geri dönecek.
Artık Ordu'da arka rakaya büyük yenilikler ve yeni yatırımlar dönemi de başlayacak gibi görünüyor.
Büyükşehir olmak başlı başına bir markalaşma değeri de yaratacaktır hiç kuşkusuz. İl genelinde
yerel yatırımların tek elden yürütüleceği yeni dönem ile birlikte Ordu'nun finansal imkanları artacak. Önceden kırsal bölgelere hizmet özel idare tarafından götürülüyordu. Bundan sonra artık büyükşehir tarafından götürülecek.  Yeni dönemde özellikle ulaşım sorununun çözümü noktasında yeni projelerin hızla hazırlanacağını düşünüyorum.


 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar