Ordu'da nereye yatırım yapılır?

Murat GÜRSOY
Murat GÜRSOY ORDU'dan murat.gursoy@dunya.com

 

 

 
Ordu Valisi Orhan Düzgün, yatırımcılara kolaylık sağlamak amacıyla kentteki yatırım yapılabilecek Hazine arazilerinin envanterini hazırlattı. Ordu'nun sahil kesiminde yer alan Merkez, Fatsa, Ünye, Gülyalı, Perşembe, İkizce ilçesi ile Çambaşı Yaylası'nın yer aldığı Kabadüz ilçesindeki Hazine arazilerine ait bilgilerin ve uydu fotoğraflarının yer aldığı bir kitap Ordu Valiliği'nin resmi internet sitesinden yayınlandı. Aynı zamanda Ordu Valiliği bünyesinde yer alan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yatırım Destek Ofisi ve Tek Adımda Yatırım Ofisi'nde de valiliğin hazırladığe arazi envanterleri
bulunuyor.  Yapılan bu çalışma sonucunda 408 hazine arazisi bulunmuş olmasını Ordu iş dünyası adına önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Bu envanter çalışması Ordu'da yatırım ortamı açısından iyi bir adım oldu.  
Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı A.Kadir Engin'le valiliğin envanter çalışmasını görüştüm. Bu hizmet olumlu bulan Engin, yine de Ordulu yatırımcının sorunlarını ancak yeni bir OSB projesinin  çözebileceğini düşünüyor. Engin, envanteri çıkarılan bu arazilerin yüzde 50'sinde vatandaş hissesi olduğunu, yüzde 40'ının meyilli olduğunu ve ancak kalan yüzde 10'nunun yatırım için değerlendirilebileceğini ifade etti. Mevcut hazine arazilerinin çoğunun ilçelerde olduğuna dikkat çeken Engin, herşeye rağmen valiliğin attığı adımın olumlu olduğunu dile getirdi. Kent iş dünyasından farklı kesimler de Engin'inkine benzer görüşler dile getirdi. Ordu iş dünyasında şekillenen ortak talep kentin yeni bir OSB'ye ihtiyacı olduğu yönünde. 
Bilindiği gibi Yeni Teşvik Paketi'nde Ordu 5'inci bölge kentleri arasında yer alıyor. Bence 5'inci bölgede yatırımcı çekme açısından Ordu diğer bölge illerine göre daha avantajlı konumda. Yeni teşvik sonrası
kentimize yatırım yapmak isteyen girişimcilerin sayısı sürekli artıyor. Ordu ve Fatsa OSB'lerdeki arsaların tamamına yakını yatırımcılara tahsis edilmiş durumda. Ünye OSB'yi faaliyete geçirme çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.
Ordu'da özel mülkiyetteki arazilerin fiyatlarının yüksek olması yatırımcılarımızı Hazine arazilerine yöneltiyor. Biraz da bu nedenle Valilik tarafından  hazırlanan 'Yatırım Yapılabilecek Hazine Araziler Envanteri'nin Ordu'da   işsizliğin azalması ve ekonomisinin gelişmesi adına yeni gelişmeleri tetiklemesini bekliyoruz. Yapılan bu çalışmanın yatırımcılara faydalı olacağını inanıyoruz ama Ordu adına da yeni,  büyük bir OSB'nin şart olduğunu düşünüyoruz.
 
Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar