ORDUSİAD bir proje departmanı kurmalıdır

Murat GÜRSOY
Murat GÜRSOY ORDU'dan murat.gursoy@dunya.com

 

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) geçtiğimiz ay genel kurulunu yaparak yeni başkanı ile yönetim kurulunu seçti.  ORDUSİAD'ın yeni başkanı  A. Kadir Engin, dernek adına dünden bugüne kadar bir çok çalışma yürüten yol açan projeler üretmek için çok emek sarfeden bir işadamı. A. Kadir  Engin yönetimindeki ORDUSİAD  yeni dönemde sanayiden turizme, fındık, bal, kivi, kesme çiçekcilik ve balıkcılık gibi Ordu'nun öne çıktığı bir dizi alanda önemli projeler üretmek istiyor.
ORDUSİAD'ın Engin başkanlığındaki yeni yönetimi hedeflerini ve projelerini paylaşmak için  öncelikle Ordu Valisi Kenan Çiftci  ile bir araya geldi. Bu buluşmada söz alan Vali Çiftci, Ordu'da  bir proje ofisi kurulacağını ve işadamlarımızla bundan sonraki süreçte çok daha fazla bir araya geleceklerini belirtti. Turizm adına Ordu'da yapılacak çok iş olduğunu, yeni dönemde yapılmaya başlayan ve bu yıl içinde tamamlanacak olan otel yatırımlarıyla Ordu'nun çok daha güzelleşeceğini vurgulayan Vali Çiftçi,
ORDUSİAD üyelerini kente daha fazla  yatırım yapmaya davet etti. Yayla turizminin Ordu için önemine değinen Çiftçi, Çambaşı'nda kurulan kayak merkezinin ilerleyen dönemde kente büyük katsı olacağını ifade etti. Çambaşı'na helikopter projesi de  Vali'nin yeni müjdesi oldu.
Valilikteki görüşme Ordu'nun merkezindeki çalışanların yüzde 75'ini istihdam eden  üyelere sahip ORDUSİAD'ın  kent için önemini bir kez daha açığa çıkardı. Bundan sonra artık Ordu adına sürekli proje üreten, bunun için bir proje departmanı kurarak adına yakışır çalışmalar yapan, toplantı- proje geliştirme odaları bulunan çok yönlü bir binaya sahip bir ORDUSİAD bize yakışır. ORDUSİAD yeni dönemde yeni projeler konusunda kent genelinde ortak akıl yaratılması için de çalışmalı. Ordu'da müteşebbis ruhun artmasına yönelik önemli adımlar da atmalı. Ülkemizin başarılı iş dünyası temsilcilerini ilimize getirerek, işadamlarımızla buluşturmalı, başarı öykülerini örnek almalıyız. ORDUSİAD, Ordu'nun gelişmesinde ve kalkınmasında daha aktif rol aldığında Ordu çok olumlu gelişmelere imza atacaktır. Bir alev topu gibi yanıp, sonra sönerek ortadan kaybolunacaksa çok yazık olur. Ayrıca bu derneğimizin çalışmaları sadece Ordu merkezdeki işadamlarımızla sınırlı kalmamalı; ORDUSİAD 19 ilçemizdeki başarılı sanayicilerimize de kapılarını açmalıdır. Bu süreçte Ordu adına bir ekonomi toplantısı düzenlenerek 
yeni yatırımların kente çekilmesi sağlanmalıdır.
ORDUSİAD'ın yeni yönetimine bir kez daha başarılar dilerken, projeler konusunda  onlardan Ordu adına olumlu gelişmeler beklediğimizi de vurgulamadan edemedik. Çünkü Ordu artık kabuğunu kırıyor. Her şey daha güzel bir Ordu için.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar