Perakendenin liderleri erken seçim öncesi gündemini değerlendirecek

Fatoş KARAHASAN
Fatoş KARAHASAN Markalar & İçgörüler fkarahasan@gmail.com

13. Perakende Liderler Konferansı bu yıl . 3-5 Mayıs’ta İtaya’nın Venedik kentinde düzenleniyor. 25 sektörü temsil eden yöneticiler, yatırımcılar ve fikir önderlerinin katıdığı toplantıda her yıl olduğu gibi dünya ve Türkiye’de perakende sektörünü etkleyecek trendler üzerinde durulacak. Bu yıl buluşma, önceki senelerden farklı olarak erken seçim öncesine denk geldiği için, sektörün sıcak gündem konularına dair bir tartışma ve fikir alışverişi platformu oluşturuldu. “Doğru zamanda doğru hamleler” temasıyla yola çıkan LIDKO13, içinde bulunduğumuz zorlu dönemde işlerin geliştirilebilmesi çin yapılması gereken hamleleri masaya yatıracak.
Aralarında, lüks İtalyan modasının sembol markalarından Fendi’nin yaratıcılarından, moda tasarımcısı ve girişimci Anna Fendi; İş dünyasının en iyi 50 düşünürü arasında yer alan, London Business School Öğretim Üyesi ve Yönetici Eğitimi Bölümü Dekanı Costas Markides; TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, deneyim tasarım ajansı I-AM’in global ortağı Jon Blakeney’nin de olduğu pek çok isim trendler ve çözümler hakkında konuşmlar yapacak.

Yaz geldi Türkiye’nin ter sorunu başladı

Rexona, insanların arasına fiziksel ve duygusal mesafeler koyan ve konuşulması en zor konulardan biri olan ter kokusunu bu yıl da masaya yatırdı. Estima Araştırma Şirketi ‘yle birlikte 12 ilde 18-55 yaş grubundaki tüm sosyo ekonomik grupları dahil eden bir araştırma yaptı. Türkiye’nin “Ter Kokusu ile İmtihanı”nına göre, ülkemizde 10 kişiden 9’u ter kokusundan rahatsız. Araştırmaya katılan kişilerin gün içinde maruz kaldıklarını söyledikleri kötü kokular arasında ilk akla gelen %88 ile ter kokusu. Çöp kokusu ve tuvalet kokusu ter kokusunun ardından geliyor.

Kadınlar (%91) ter kokusuyla erkeklere (%85) kıyasla daha çok karşı karşıya kaldıklarını söylüyor. Asla ter kokmam diyenlerin oranı %58. Ter kokusundan en büuük rahatsızlık %77 ile toplu taşıma araçlarında.. Sevgiliniz ter koktuğu için ilişkinizi bitirir misiniz?” sorusuna erkeklerin “evet” deme oranı kadınlardan 2 kat daha yüksek.

Kırmızı Jüri Başkanı reklam dünyasının trendlerini değerlendirdi

Bu sene Kırmızı Ödülleri’nin 15. yılı. Basında en iyilerin yanısıra, Dijital, Kampanya ve Uygulamada Ustalık kategorilerinin yer aldığı geniş kapsamlı bir yarışma olan Kırmızı’ya bu yıl 1075 iş katıldı. 469 işin kısa listeye kaldığı yarışmanın sonuçları 14 Mayıs’ta açıklanacak. 2018 Kırmızı Jüri Başkanı, Kramp Ajans Başkanı Ahmet Akın’la bu yılki çalışmaları değerlendiren bir sohbet yaptık. Şu yorumlarda bulundu:

- Alıştığımız uygulamalarının en iyilerinden birini hayata geçirmek yeterli olmuyor. Sektör dinamiklerini değiştirebilen işler ön plana çıkıyor.

- İletişim yatırımından bir markayı parlatmasını ve ünlü yapmasını doğal olarak bekliyoruz. Diğer taraftan alkışları toplayan işler, markaları sıçratan, markaların liglerini yükselten işler oluyor.

- Yaratıcı mecra kullanımı her zaman önemli olsa da dijital dünya, mecranın yaratıcı kullanımı için yeni fırsatlar sunuyor, markalı içerik yaratmanın önünü açıyor.

- Dijital filmlerde izleyiciyi kaçırmamak için bir taraftan süreler kısalırken, iyi tasarlanmış içerikler TV’den de uzun süre izleyiciyi yakalayabiliyor.

- Yeni dönemin en önemli kuralını kuralsızlık olarak tanımlayabiliriz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar