Türkiye'de de Oscar'lar sahiplerini buluyor

Hasan AKDOĞAN
Hasan AKDOĞAN GÜMRÜK VE DIŞ TİCARET hakdogan@akddenetim.com

Sayın okurlar bu hafta, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 90'ıncı kez düzenlenen Oscar Ödülleri Los Angeles'ta sahiplerini buldu.

Sunuculuğunu Jimmy Kimmel'ın üstlendiği törende 13 dalda aday olan Shape Of Water (Suyun Sesi) en iyi film ve yönetmen de dahil dört dalda ödülü kazandı. En iyi erkek oyuncu ödülü Gary Oldman'ın, en iyi kadın oyuncu ödülü de Frances McDormand'ın oldu.

Bu haberi takip edenlerin sayısının çokça olduğu biliniyor ama geçen ay Türkiye’de Gastronominin Oscar’ı olarak adlandırılan ve dokuz dalda dağıtılan ödüllerden de söz etmesek olmaz. Bu yıl 17. Gecce Mekan Ödülleri, Vazgeçilmez Lezzetler, Anadolu’dan En İyiler, Dünya’dan En İyiler, Klasik-Popüler-İmza-Konsept Mekanlar gibi 9 dalda verildi.

Sanat ve cemiyet dünyasından seçkin isimlerin katılımı ile Gül-Kenan Erçetingöz önderliğinde gerçekleştirilen törende, Vazgeçilmez Lezzetler dalında ödüle layık görülenler arasında Küçük Yalı’daki Calipso Fish, Gastronominin Oscarı olarak adlandırılan bu ödülü ikinci kez almış bulunuyor. Bu dalda; Mükellef Karaköy, Feriye, Morini,Dragon,Kalbur Et, Namlı Gurme’ye de ödül verilmiş bulunuyor.

İki kez üst üste ödül alan Calipso Fish sahipleri Ziya ve Veli beylerin de teyit ettiği gibi, misafirlerinin memnuniyeti, deneyimli kadro, zengin ve taze soğuk ve sıcak mezeler, balıkları, özel soslu deniz kabukluları, specialler, tatlı ve içecek menüsü, sunum gibi çok sayıdaki kriter gözönünde bulundurularak gizli veya açık testler yoluyla bu ödüller layıkıyla alacak mekanlara veriliyor.

Anlaşılan o ki; yıllardır yapılagelen bu ödül töreni “Dünya’da En İyiler” kategorisini de ele aldığına göre, geniş bir açılım hedefleniyor. Bu tür ödüllerin tanıtıma katkısı dikkate alındığında, turist çekme ve döviz kazanma açısından Devlet desteklerinin de konuşulmasının önemini burada belirtmek isterim.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar