Ordu'nun önündeki yeni hedef büyükşehir olmak!

Murat GÜRSOY
Murat GÜRSOY ORDU'dan murat.gursoy@dunya.com

 

 

Karadeniz'in merkez kenti Ordu devasa projelerine resmiyet kazandırdıkça geleceğine de  daha umutlu ve aydınlık bakıyor. Ordu kökenli İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in çok büyük çabalarıyla Ordu adına hayat  bulan Ordu-Giresun Havalimanı projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Aynı şekilde havalimanı kadar önemli olan Ordu Çevre Yolu projesinin de  resmiyet kazanması kentimiz adına çok büyük bir başarı. Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinin tamamlanması ile gelişen, devamlı büyüyen kentimiz  Ordu Ünüversitesi ve Süper Lig'de yer alan Orduspor gibi kurumları ile artık büyükşehir olmayı hak ediyor.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de Ordu'nun büyükşehir olması için çok büyük bir çaba ortaya koydu. Aynı şekilde bölge siyasileri de bu konuda toplantılar yaptı. Ordu Özel İdare Genel Sekreteri de bu konuda  yoğun bir uğraş verdi. Ordu Valisi Orhan Düzgün bütün bu çalışmaları yakından takip etti.Şimdi gelinen noktada büyükşehir statüsü için Ordu olarak nüfusumuzun 750 bin kişiyi geçmesi gerekiyor İdris Naim Şahin büyükşehir konusundaki girişimleriyle Ordu'ya çok güzel bir pencere açtı. Ordu mutlaka büyükşehir olacak. Bu noktada önemli olan inanmak ve büyükşehir olmanın gereği olan projeleri tek tek hayata geçirmek için çalışmak şart. Ordu; havalimanı, çevre yolu ve Karadeniz-Akdeniz Yolu gibi projeler tamamladığında mutlaka büyük şehir olacak. Gelişmesini artarak sürdüren Ordu Ünüversitesi kentimize çok şey katmaya devam edecek.
Bu devasa projeler tamamlandığında geleceğini turizmde gören Ordu, başta turizm olmak üzere bir çok sektörde önemli yatırımlar çeken  bir kente dönüşecek. Sadece İstanbul'da 1 milyona yakın Ordu kökenli insan yaşıyor. Gelişmiş, ekonomik kalkınmasını tamamlamış  bir Ordu göç veren değil göç alan kent olarak adından söz ettirecektir. Kent ekonomisini ayakta tutan fındık sektöründeüreticiyi zorda bırakmayacak, emeğinin karşılığını almasını sagğlayacak istikrarlı politikalar izlenmesi de Ordu'da göçün önüne geçilmesini sağlayan etkenlerden biri olacak. Bu nedenle yıllarca siyasi amaçlara alet edilen fındık sektörünün geleceği için ihracatçı ile üreticiyi hoşnut edecek yeni çösüm açılımları yaratmak zorundayız.

Tam da bu noktada fındığa müdahale için bazı kurumları devreye almaktan başka çaremiz yok diye düşünüyorum.

Ordu, büyükşehir statüsüne mutlaka kavuşacak. Yeterki kentteki tüm kesimler üzerlerine düşen görevleri yerine getirsin.Bu bütün projelerin önünü açacak bir etki yaratacak. Her şey daha güzel bir Ordu için.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar