Dev holdinglerin yönetici koltuklarına oturmaya başlayan “yenilikçi” gençleri...

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Jülide Yiğittürk Gürdamar, Türkiye’nin önde gelen beş kuruluşunun Akfen, Akkök, Mudo, Doğan ve Kalyon’un yönetim kademelerinde yer alan aileden genç yöneticileriyle konuşmuş. Haberini “Türkiye’nin dev holdigleri ‘yenilikçi’ kuşağa emanet” diye sunuyor. Gençlerin rotalarının “sürdürülebilirlik” olduğunu belirtiyor.

Gürdamar’ın haberinde yer alan görüşme yaptığı gençler, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın kızı Pelin Akın Özalp, Akkök Holding patronu Ali Dinçkök’ün kızı Alize Dinçkök Eyüboğlu, Mudo’nun sahibi Mustafa Taviloğlu’nun oğlu Ömer Taviloğlu, Doğan Holding onursal başkanı Aydın Doğan’ın torunu Aydın Doğan Yalçındağ ve Kalyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu’nun oğlu Mehmet Kalyoncu.

Bu gençlerin tek tek görüşlerini haberde görebilirsiniz. Benim ele alacağım ortak paydalarının ne olduğuna bakarak saptamalarımı kısaca sizlerle paylaşmak istedim:

-Şirketlerini daha çok büyütmekten öncelikli olarak sürdürülebir kılmayı önemsiyorlar.

-Genç nesil olarak heyecanlı, istekli, çalışkan ve yenilikçi olmayı arzuluyorlar.

-Kendilerini yetiştiren kuşağa büyük saygı duyup, onların çalışma prensiplerinden çok şey öğrenip benimsediklerini dile getiriyorlar,

-Babalarının kendi kuşaklarına dokunabildiğini, kendilerinin de yeni kuşaklara dokunmalarının gerektiğine inandıklarını belirtiyorar.

-Ailelerinin yoğun çalışmayla geliştirdiği kurumlarına yeni dönemde kendilerinin de yeni dönem imkanları ve değerlerinden yararlanarak nasıl destek olabileceklerinin arayışı içinde olduklarını söylüyorlar.

-Şirketlerini  büyütüp bugünlere getiren önceki jenerasyonların birikimlerinin kendileri için hazine olduğunu, mutlaka bundan faydalanmanın yollarını aramaları gerektiğini düşünüyorlar.

-Yeni dönemin sektörlerini önemseyip, ülkenin gelişimi için bu sektörlerde yer almanın önemi üzerinde duruyorlar.

İyi eğitim alarak kurumlarında görev alan bu  gençlerin arayışları ve görüşleri yönetim koltuğuna oturduklarında, önceki neslin birikimlerini önemseyerek, yenilikleri izleyerek şirketlerinin sürdürülebilirliğini amaç edineceklerini gösteriyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar