Anadolu iş dünyasının sesi DÜNYA 38 yaşında

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Kendimden söz etmekten pek hoşlanmam. Ama bugün beni Anadolu iş dünyasıyla tanıştıran, bu alanda gelişmeme yardımcı olan 38 yıllık yayın hayatının 24 yılında içinde yer aldığım DÜNYA gazetesinin bana kattıklarını anlatarak sizlerden özür dileyerek, kendimden söz etmiş olacağım... 

Bugün gazetemizin 38. yaş gününü kutlayacağız. O nedenle DÜNYA’dan ve bir çalışan olarak bana kattıklarından söz edeceğim.

1981 yılında kurulan DÜNYA gazetesinde 1994 yıl başında Nezih Demirkent’in davetiyle çalışmaya başladığımda, birçok yayın organında görev almış kıdemli sayılacak bir gazeteciydim. O günden bu yana DÜNYA’nın 38 yıllık serüveninin 24 yılında yer aldım/alıyorum...

Dönüp geriye baktığımda DÜNYA bana neler kattı, neleri kazandırdı onları sizlerle paylaşmak istiyorum:

- DÜNYA’da çalışmaya başlamama kadar, Ankara ve İstanbul ağırlıklı bir gazeteciliğim ve iş dünyası bilgim vardı. Nezih Beyin ilkelerine ve yayıncılığına bağlı olarak o günden bu yana Anadolu iş insanını ve iş dünyasını tanıdım. 200’e yakın iş insanıyla sıcak ilişki içerisinde dostluğum gelişti. Bilgisi olduğuna inandığım konularda doğruya ulaşmak için onlardan bilgi aldım. Doğruya ulaştım. Onlar da benim bildiğime inandıkları konularda bana danıştılar. Karşılıklı birbirimizi bilgilendirerek sürekli gelişme içersinde olduk.

- Ülkemizdeki konuları yöre yöre kendi insanlarından dinleyerek imkanlarının ve kısıtlarının neler olduğunu öğrendim. Nezih Beyin götürdüğü 1990’lardaki ilk Edirne toplantısında Anadolu iş dünyası konusunda cahilliğimi fark edip, gezileri artırdım, daha çok dinleyerek öğrenme yolunu seçtim. Anadolu gezilerim yıllarca sürdü/sürüyor. Bazı yıllarda Anadolu kentlerinde DÜNYA adına 100’e yakın toplantıda yönetici ve konuşmacı oldum. Karadeniz’de fındık üreticisinin, Malatya’da kayısıcıların, Akdeniz’de narenciyecilerin, Doğu’da hayvancılık yapanların, Ege’de zeytin ve zeytinyağcıların, Orta Anadolu’da hububatçıların sorunlarını, doğrudan yaşayanlardan muhataplarından, elleri taşın altında olanlardan dinleyip, öğrendim,.

- Garanti Bankası, Merkez Bankası ve İş Bankası'nın ve teknoloji kurluşlarının Anadolu’da ticaret ve sanayi odalarıyla toplantılarının organizasyonunda DÜNYA adına yer aldım.

- Sohbetlerde, Anadolu insanının sıcaklığını yaşadım. Sofralarda yemeklerin lezzetini tattım.

- Birçok Anadolu kentinde firmaların, OSB’lerin büyüyüp gelişmelerine yıl ve yıl tanıklık ettim.

- Birçok Anadolulu iş insanı dostumdan DÜNYA’nın kendilerine işlerini yönetme ve geliştirme yolunda rehber olduğunu anlattıklarına tanık oldum. DÜNYA yayıncılığıyda Anadolu’nun sesi olarak benim gibi onları da geliştirmiş olduğunu anlattıklarından öğrendim.

Nezih Demirkent’in 38 yıl önce Anadolu iş dünyasının sesi olma ilkesine dayalı sağlam temeller üzerine kurup inşa ettiği DÜNYA gazetesinde 24 yıllık çalışma dönemindeki tanıklığımda yaşadıklarımı ve bana neler kazandırdığını sizlerle paylaşmak istedim.

Kurucumuz Nezih Demirkent’i bu vesile ile rahmetle anarken, onun aramızdan ayrılışı sonrası 17 yıldır onun ilkeleri ışığında DÜNYA’nın yayınını titizlikle sürdüren Didem Demirkent’e ve gazetemiz çalışanlarına teşekkür ederim.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar