Bilişim Kurultayı’nda buluşalım...

Hilmi DEVELİ
Hilmi DEVELİ EKONOMİDE SATIR ARASI hilmideveli@gmail.com

Üyesi olmaktan onur duyduğum Türkiye Bilişim Derneği (TBD), geleneksel Ulusal Bilişim Kurultayı’nın 33’üncüsü 8-9 Aralık 2016 tarihlerinde Ankara Sheraton Ankara Hotel & Convention Centre’da “Bilişim ve Demokrasi” ana temasıyla gerçekleştirecek.

Önceki gün konuşma olanağını bulduğum TBD Başkanı İ.İlker Tabak’tan; 33.Ulusal Bilişim Kurultayının amacını, ana temasının niçin Bilişim ve Demokrasi olarak seçildiğini, programda yer alan konulara ilişkin bilgi vermesini rica etim.

İlker başkanın anlattıkları özetle şöyle;

“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ örgütünün teşebbüs ettiği; Türkiye’de işgal, iç savaş ve kargaşa yaratma ve Türkiye’yi bölmeyi hedefleyen darbe teşebbüsünde darbecilerin ilk hedefi Bilişim ve İletişim araçlarını ele geçirmek, etkisiz hale getirmek ve kendi amaçları doğrultusunda kullanmak olmuştur.

Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, Sayın Başbakan, Siyasi Parti Genel Başkanları, kalkışmayı önlemeye çalışan sivil ve askeri yetkililer Bilişim ve İletişim araçları üzerinden halkımıza mesajlarını ulaştırmışlar, halkımızın hainlere karşı kahramanca direnişini örgütlemişlerdir.

Mesajların sosyal medya araçları ve televizyonlardan hızla yayılması darbeye karşı Milli Birlik ve Beraberliğimizi hemen tesis etmiş, darbecilerin kolayca çözülmeleri ve teslim olma süreçlerini kolaylaştırmıştır. Milli Birlik ve Beraberliğimiz ile Demokrasimize kastedilen bu hain darbe teşebbüsü, Devletimizin varlığı, Cumhuriyetimizin ilelebet devamı ve demokrasimizin korunması için Bilişim Teknolojilerinin hayati bir öneme haiz olduğu ve kritik bir rol üstlendiğini bir kez daha göstermiştir.

Bilişim Teknolojilerinin, Demokrasi’mizin tüm kurum ve kurallarıyla devamı ve ülkemize yönelecek her türlü tehdit ve saldırıya karşı tüm tedbirlerin alınarak etkin bir şekilde kullanılmasına dikkat çekmek üzere TBD tarafından bu sene 33.cüsü düzenlenecek olan Ulusal Bilişim Kurultayı’nın ana teması “Bilişim ve Demokrasi” olarak belirlenmiştir.

Darbe teşebbüsünde Bilişim ve İletişim alanında yaşanan olaylar detaylı bir şekilde ele alınacak, Bilişim Kahramanları tarafından “O Gece” anlatılacaktır. Gerçekleştirilecek etkinlikte açık oturum ve paneller, çağrılı konuşmacılar, çalıştaylar ve bildiri sunumları yer alacaktır.

15 Temmuz 2016 tarihinde dış güçlerin taşeron olarak kullandığı FETÖ’nün demokrasimize yönelttiği alçakça saldırıyı lanetlemek ve demokrasimize sahip çıkma amacıyla bu yıl etkinliğimizi 5-10 Aralık tarihlerinde kutlanmakta olan “İnsan Hakları ve Demokrasi” haftası içinde yapılmasını özellikle planladık.

Programımızda yer verdiğimiz konuların başlıkları şunlar;

• Ulusal Güvenlikte Siber Güvenliğin Konumu;

• Milli Güvenlik ve Siber Tehditler;

• Siber Tehditler ve Kritik Altyapıların Güvenliği; -Siyasetçi Bakışıyla e-demokrasi;

• İnternet, Yeni Medya ve Demokrasi;

• İşitme Engelliler Konuşuyor : “e-devlette engel yok!”;

• Girişimcilik ile Kadınların Ekonomik ve Sosyal Yaşama Katılımının Artırılması;

• 5G’ye Yolculuk;

• Bulut Teknolojileri, Büyük veri ve Demokrasi;

• Demokrasinin Gelişen Yüzü: Mobil Devlet ve Nesnelerin İnterneti;

• Bilişim Hukuku ve Demokrasi konuları detaylı bir şekilde ele alınarak “Tam Bağımsız, Lider ve Güçlü Türkiye” için Bilişim alanında atılması gereken adımlar, strateji ve politikalar belirlenecektir.

Ayrıca, TBD Genç topluluğunun yapacağı kurultay ve panellerle Üniversite gençliği için Genç girişimciliğin özendirileceği oturumlar da etkinlikte yer alacaktır.

Bilişim Sektörümüzün en büyük buluşması niteliğinde olan etkinliğin; TBD’nin ve Sektörümüzün her zaman destekçisi olan Başbakan Sayın Binalı Yıldırım’ın açılışını yapacağı, Bakanlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Milletvekilleri, Kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin davetli olduğu açılış bölümünde; sektörün sorunları, ülkemizin Bilişim Vizyonu, Gelecek beklentileri ve Hedefler en üst düzeyde dile getirilecek.

Kurultayımız, kamu yöneticileri, akademisyenler ve sektörün tüm taraflarının buluşacağı bir platform olacaktır.

Kapanışta Kurultay değerlendirmesinin yapılacağı “Bilişimin Sanayide ve Demokraside Birleştirici Rolü” oturumu gerçekleştirilecektir.

Kurultay’da TBD – TÜBİSAD Yaşam Boyu Hizmet Ödülü, Bilişim Hizmet Ödülleri, TBD 18. Bilimkurgu Öykü Yarışması Ödülleri ile Bilişim Kahramanlarına da “Bilişim ve Demokrasi Ödülleri” verilecektir.”

Değerli başkan İ.İlker Tabak’ın Bilişim kurultayına ilişkin verdiği bilgiler özetle bunlar..

Gerek ana tema herekse programda yer alan konuların seçimindeki hassasiyetleri nedeniyle TBD başkan ve yöneticilerini kutlamak gerekiyor. Bilişim Kurultayında buluşmak üzere.

Kurultay ile ilgili ayrıntılı bilgilere http://www.bilisim.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar