Boydak'ın hikayesi ve kente kuracağı fabrika

Mahir SOLMAZ
Mahir SOLMAZ DİYARBAKIR'dan mahir.solmaz@dunya.com



Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Memduh Boydak, Diyarbakırlı iş adamlarına başarının sırrını anlatmak için hafta sonu Diyarbakır'daydı.

Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneğinin (DİGİAD) davetlisi olarak kente gelen Memduh Boydak, Dedeman Otelde işadamlarımızla bir araya geldi. Katılım yoğundu. Diyarbakır iş dünyasından kimi ararsanız orda görmek mümkündü. Bende dâhil herkesin çok keyif aldığı bir sohbet oldu.

Toplantının açılış konuşmasını Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Korkutata yaptı. Korkutata ülke ekonomisi hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne vurgu yaptı. Korkutata, "Yıllardır aşkla, şevkle ve canla başarıları sürdüren işdünyası birlikte çalıştığı insanlara deneyimlerini aktardı. Şimdi yetişen bu gençlerle birlikte başarılar daha da arttı" diyor. Bölge insanı ve Diyarbakırlı olarak Ortadoğu'ya uzanan cazibe merkezi olma yolunda muvaffak olmaya başlanıldığını da vurgulayan Alaattin Korkutata. Bölgeden batıya giden ve ticaretle uğraşan insanları buraya çekmeye çalıştıklarını da anlattı. Özetle konuşmasında, gıda ve sanayi sektöründe hareketlilik olduğu, sosyal mekân inşa etme konusunda da çalışmalar yapılmaya çalışıldığını sözlerine ekledi.

Korkutata'nın sesine kulak verdikten sonra, kürsüye Memduh Boydak çıktı. Baba ve amca ortaklığıyla bir yılda 5 milyondan fazla ciro sağlayan Boydak Holding'in kuruluş hikâyesini anlattı. Babasıyla amcasının hamallık yaparak hayatlarını kazandığını belirten Boydak, bir süre sonra mobilya mesleğini öğrenen kardeşlerin zamanla atölye açtığını ifade etti. Boydak, "İki atölye kurulduktan sonra kardeşler bir araya gelerek birleşme kararı aldı. Birlikten rahmet doğar kaidesiyle atölye sayısı altı ve yedi oldu. Daha sonra hazır mobilya sektörüne girdik. Bugün ise 8 farklı alanda 35 şirket ve yabancı ortaklıklarla birçok alanda hizmet vermeye çalışıyoruz" diye konuştu. Şirketin büyümesiyle ilgili olarak babası ve amcasından sürekli tavsiyeler aldıklarını belirten Boydak, ortaklar arasında denge kurulması, çalışan vatandaşlara haklarının doğru bir şekilde verilmesi gerektiğini söyledi. Şu anda toplam 12 bini aşkın kişiyi istihdam ettiklerini kaydeden Boydak, "Birbirinize saygı, sevgi, sabır ve müzakere ve istişare yapılması gerekiyor. Başarıyı kolektif hale getirmek lazım. Sorunların ve sevinçlerin paylaşılması da çok önemlidir" ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır'a yatırım müjdesi veren Boydak, 600 kişinin istihdam edileceği bir mobilya fabrikası kuracaklarını açıkladı. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer aldıklarını belirten Boydak, önümüzdeki günlerde temeli atılacak fabrikanın 2013 yılının bahar aylarında faaliyete başlayacağını söyledi. Diyarbakır'ımıza hayırlı olsun...
 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar