Diyarbakır son 10 yılda birliktelik ile hızlı gelişti

Mahir SOLMAZ
Mahir SOLMAZ DİYARBAKIR'dan mahir.solmaz@dunya.com

Diyarbakır, son 10 yılda  hızlı bir gelişim yaşamayı başardı. İşin içinde olanlar bu gelişimin nasıl olduğunun analizini  iyi kötü yapabiliyor. Ancak hiç bilmeyeler için bu gelişimin nedenlerinden birini 

paylaşmak istiyorum.
Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) kent için sürekli projeler üreten bir sivil toplum örgütü. DİSİAD'ın 'Kentimizi ve Markalarımızı Tanıyalım" adıyla sürdürdüğü bir projesi bulunuyor. DİSİAD  bu projeye ek olarak sosyal sorumlulk projelerine de ağırlık vermiş durumda. 
Geçenlerde DİSİAD ile sivil toplum anlayışının geliştirilmesi ve sosyal anlayışta  farkındalık yaratılması gibi hedefler ile 148 zihinsel engellinin eğitim gördüğü Ayten Elyasa Erdoğan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ni ziyaret ettik. Aralarında Ticaret ve Sanayi Odası, Borsa  gibi kurumların başkanlarının da bulunduğu Diyarbakır iş camiasının farklı kesimlerinden herkes bu ziyaret için bir araya gelmişti.  Ayten Elyasa Erdoğan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin eksikleri ve yapılması gerekenler konusunda okul yönetimi ile iş dünyası heyeti arasında görüşmeler yapıldı. Alınan notlar, verilen sözlerin ardından 
bu güzide eğitim merkezinin iş dünyasının katkılarıyla daha iyi hizmet verir hale geleceğine inanıyoruz.
İşte Diyarbakır'ın 10 yıldır devam eden atılımında  kent dinamiklerinin bu birlik ve beraberlik içinde hareket etme sorumluluğunun çok büyük payı var. 
Diyarbakır iş dünyasının bu ortak hareket etme refleksinin güzel sonuçlarını gördüğümüz  buna benzer  o kadar çok örnek varki.
Böyle giderse, kurumlararası bu birliktelik çok kısa zamanda Diyarbakır'ı dünya çapında bir tarih turizmi merkezi haline getirecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.  Bu birliktelik Diyarbakır'ı bir tekstil kenti yapacak. Yine bu birliktelik kenti bir tarım ve hayvancılık üssüne dönüştürecek.Bu birliktelik Diyarbakır'ı önemli bir sanayi üssü de yapacak. 
Son yıllardaki hızlı gelişimin en büyük ayağının bu birliktelik  olduğu çok açık ama değişim sadece birliktelik ile sınırlı değil. Kentteki yönetici profili de olumlu anlamda değişmiş durumda.  Bütün güzel gelişmeler arasında barış sürecini de de ayrı bir yere koymakta yarar var tabiki.
 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar