Diyarbakır'a Antalya'dan dayanışma eli

Mahir SOLMAZ
Mahir SOLMAZ DİYARBAKIR'dan mahir.solmaz@dunya.com

Geçtiğimiz günlerde Antalya Sivil Düşünce Derneği (ASDD) Başkanı Hidayet Gültekin, yönetim kurulu üyeleri, Festivaller Başkanı Dilaver Tanık ve çeşitli meslek gruplarından oluşan 30 kişilik bir heyet ile Diyarbakır'a geldi.

ASDD heyeti kentte Ortadoğu Sanayici Girişimci İş İnsanları Derneği (OSGİAD) üyeleri ile karşılıklı iyi niyet protokolü imzaladı. ASDD Başkanı Hidayet Gültekin, protokolün karşılıklı görüş alışveriş için, aynı zamanda destek amacıyla yapıldığının altını çizerek, "Sıkıntı günler geçirdiğimiz bugünlerde böylesi güzelliklere ihtiyacımız var. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

OSGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Adanır ise, Antalyalı dostları ile yaptıkları bu protokolü çok önemsediklerini ifade ederek, "Özellikle sıkıntılı bir dönem yaşadığımız bugünlerde bu tür iletişime ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bizler dernek olarak bu iletişimi sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

İki derneğin bir araya gelmesinde büyük payı olan Euro-Gap'ın Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Fidanboy ise, “Daha önce ASDD üyeleri olarak Diyarbakır’da çeşitli STK temsilcileri, valilik ve yerel yönetimleri ziyaret ettik. Şimdi de memleketim olan Diyarbakır’da onları OSGİAD ağırladı Bundan sonra diğer illere de ziyaretler gerçekleştirip bu illerde bulunan üyelerimizle o kentin sorunlarına dinleyeceğiz. Çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. İyi niyet protokolüne şu maddelerden oluştu: Taraflar bölgeler arası kültürel ve sosyal işbirliğinin geliştirilmesi için dönemsel toplantılar ve çalışmalar yapacaklar. Taraflar ticaret hacmini arttırmak için daha ileri düzeyde bir değişim başlatmak amacıyla ekonomik kalkınmayla ilgili pazar bilgisini düzenli bir şekilde değiş tokuş edecekler. Bu etkinlik paydaşlar ve ilgili kurum arasında ekonomik işbirliğinin genişlemesine hizmet edecek. Taraflar sırasıyla temsilcilerden oluşan karma toplantılar organize edecekler. Taraflar ticari ve kültür heyetlerinin ziyaretlerine yardımcı olacaklar. Taraflar bölgelere arası bağlantıların kurulması için rehberlik yapacaklar. Taraflar ulusal ve uluslararası fuarlar ve toplantılar hakkında birbirlerini bilgilendirecekler. Bu protokol imzalandığı tarihten itibaren ve ilgili kurumların yönetim kurullarında onaylandıktan sonra belirsiz bir süre için geçerlidir, her iki tarafın rızasıyla yenilenebilir.

Bölgedeki çatışmalı dönem ve komşu ülkelerdeki savaşlar nedeniyle büyük ekonomik kayıplar yaşayan Diyarbakır iş dünyası açısından protokolün büyük öneme sahip olduğunu düşünüyorum. 2 dernek arasındaki dayanışmasının bölgemize yeni yatırımlar çekilmesine büyük katkısı olacaktır. Bu kentin kabuğunu kırması yolunda güzel gelişmeler bunlar.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar