DOGÜSİFED'DE Bedirhanoğlu dönemi

Mahir SOLMAZ
Mahir SOLMAZ DİYARBAKIR'dan mahir.solmaz@dunya.com

 

 

Kısa adı DOGÜNSİFED olan Doğu Güneydoğu Sanayici ve iş Adamları Dernekleri Federasyonu'nda geçtiğimiz günlerde görev  değişikliği oldu.  Uzun yıllar başkanlık görevini yürüten Tarkan Kadooğlu görevi,  Güneydoğu Sanayici ve iş Adamları Derneği (GÜNSİAD)  yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Şah İsmail Bedirhanoğlu'na bıraktı.
Kuruluş dönemlerini bildiğim DOGÜNSİFED bölgeye gerçekten çok şeyler kattı. Tabi bu süreçte  başta yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile federasyon üyesi derneklerin yönetim kurulu başkan ve üyelerinin rolü büyük.  Şeyhmus Akbaş ile başlayan süreç Tarkan Kadooğlu ile iki dönem devam ettikten sonra şimdi sivil toplum kuruluşları ve bölge ile ilgili ciddi donanıma sahip Şah İsmail Bedirhanoğlu  
ile devam edecek.
Genel  Kurul öncesi Tarkan Kadooğlu bir veda yemeği verdi. Ben de dahil herkes için duygusal bir gece olduğunu söyleyebilirim. Veda yemeğindeki katılımı görünce Tarkan Kadooğlu'nun geriye nasıl bir miras bıraktığını anlamak çok da zor olmadı.  Federasyon üyesi bölgedeki tüm derneklerin temsilcilerini yemekte görmek mümkündü. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak , Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir , kentin  iş camiasının nerdeyse tamamı ile bürokrasi çevreleri oradaydı. Bu birlik ve beraberliği  DOGÜNSİFED çatısı altında Tarkan Kadoodağlu ile birlikte yaşamak güzeldi. Veda yemeğinde konuşma yapan Kadooğlu yine çok güzel mesajlar verdi. Yaşanan ve gelinen sürecin çok önemli olduğuna değinen Kadooğlu  "Toplumun umudu bu sorunun çözümü konusunda ülke olarak güçlü bir iradeye sahip olduğumuzu gösteriyor. Türkiye'nin sosyal, siyasal ve ekonomik açıdan dünyanın en önemli ülkelerinden biri olması artık kaçınılmaz. Yeter ki diyalog sürecini sürdürelim, karşılıklı sağduyuya ve barışa olan inancımızı kaybetmeyelim. Bugün yaşanan barış sürecinin sonuna kadar destekçisiyiz. Bölge iş dünyası ve sivil toplum örgütleri olarak diyalog sürecinin devam etmesi, silahların susması ve tek bir gencimizin burnunun bile kanamaması için bizler de her yerde, her alanda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Anaların yıllardır akan gözyaşlarının dinmesi hepimizin ortak arzusudur''  dedi. 
Gece bitip vedalaşma zamanı geldiğinde ise elini sıkıp her şey için teşekkür ettiğim Tarkan Kadooğlu , daha buralarda olduğunu, yapacak daha çok işi olduğunu vurgulamadan edemedi.
Bölge için önemli bir sivil toplum örgütü olan DOGÜNSİFED'in bu günlere gelmesinde emeği geçen herkesi alkışlamak gerek.  Yeni yönetimin de DOGÜNSİFED'e başarılarla dolu bir dönem yaşatacağından hiç şüphem yok.  Bölge adına ülke adına iyi projelerle kalkınma hedeflerine katkı sunmalarını temenni ederim. 
 
Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar