Ortadoğu’da barış döneminin cazibe merkezi olacak Polateli/Şahinbey OSB’si

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu’na Kilis’le ortak yürüttükleri Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi konusunu sordum. Ortadoğu’da barış sonrası cazibe merkezi olacığına inanılan proje ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek bilgi verdi.

Konukoğlu’nun iki kentin Ortak OSB’siyle ilgili gelişmeler konusuda yaptığı açıklamalar söyle:

- Gaziantep ve Kilis sınırında yapılacak Polateli/Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi 35 milyon matrekarelik alanı kapsıyor. İlk etapta 14.5 milyon metrekarelik bölüm yatırıma açılacak. Yatırımlar arttıkça bölge genişleyecek.

- Türkiye’de iki ilin ortak kurduğu bu proje Gaziantep ve Kilis’in yanı sıra bölgenin kalkınmasına ivme katacak. Hassa-Dörtyol tünel ve otoyol bağlantı projelerinin gerçekleşmesiyle İskenderun limanına ulaşımın kısalmasıyla Şahihbey/Polateli OSB cazibe merkezi halini alacak.

- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın izin vermesi sonrasında Kilis valiliğinin denetiminde müteşebbis heyet oluşturulup kuruluş protokolu yapıldı ve onaylanarak Bakanlığa gönderildi.OSB yönetimi ve müteşebbis heyet yürütülecek süreçte parselasyon ve harita çalışmalarının ardından altyapı çalışmalarını tamamlayarak arsa tahsislerini gerçekleştirecek.

- Arsa tahsisleri yapılırken,OSB’nin Gaziantep ve Kilis yol bağlantılarının iyileştirilmesi ve ikinci aşamada Polateli-İslahiye arasında Hassa yol kavşağı ile eski Kilis yolu üzerinden Polateli’nin birleşirilmesi ile Polateli Hassa yol çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

- Polateli/Şahinbey OSB Gaziantep’e 30, Kilis’e 12 kilometre mesafede. Sanayiciler ilk kazmayı vurup temel atarlarken yol ile ilgili sorun kalmayacak.

- OSB çalışmaları yürütülürken projeye önem katacak Hassa-Dörtyol tünel projesi ile ilgili sürece ivme kazandırıldı. Bölgesel niteliğe bürünen proje Ortadoğu’da barışın hakim kılınması sonrasında yatırımcılar için cazibe merkezi konumuna gelecek.

- Hassa-Dörtyol Proje kapsamındaki Amanos Tünel projesi bu yıl Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yatırım programına alındı. Projenin kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Polateli/Şahinbey OSB ve bu projeye önem ve alam katacak Hassa-Dörtyol projesi bölgenin çehresini değiştirecektir.

Adil Konukoğlu’nun verdiği bilgiler hemen sınırlarının ötesinde çatışmalar sürerken, Gaziantep ile Kilis’in ortak OSB projesiyle Ortadoğu’da barış döneminde çok önemli olacağına inandıkları bir yatırım ve cazibe merkezi oluşturma yolunda kararlı adımlarını sürdcrdüklerini gösteriyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar