'Ramazan geldi, hoş geldi'

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle, yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konu başlıkları… Ayrıntılar mı? İnternette http://www.dunya.com/ehlikeyf adresinde…

Ramazan'a özel iftar sofraları (1)

On bir ayın sultanı Ramazan, 27 Mayıs Cumartesi günü başlıyor. İlk sahura bu haftasonu 26 Mayıs Cuma’yı 27 Mayıs Cumartesi gününe bağlayan gece kalkılacak. Bir ay boyunca farklı mekânlar iftar sofraları hazırlayacak, Ramazan'a özel lezzetler sunacaklar. Bu haftadan itibaren Ramazan süresince her Pazartesi günü o lezzet noktalarından seçmeler bu köşede yer alacak: Bu haftanın mekânları: Aila, Borsa, Çırağan Sarayı, Conrad İstanbul Bosphorus, Grand Hyatt, Marriott Hotel Şişli…

508 buluşçu ödül aldı!

Arçelik A Ş’nin her yıl geliştirdiği yüzlerce buluşta çalışanlarının imzası bulunuyor. Şirketin Ar-Ge ve inovasyon alanındaki başarılı çalışmaları ödüllendirdiği Buluş Günü’nde bu yıl 508 buluşçu ödül aldı. Arçelik A Ş, Dünya Fikri Haklar Örgütü tarafından yayımlanan “En çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketler” sıralamasında 74’üncülüğe yükselirken buluş ekibindeki kadın çalışan sayısının artışı ile doğru orantılı olarak buluşlarıyla fark yaratan kadınların sayısı da son 2 yılda yüzde 34 artarak 86’ya ulaştı.

Türkiye’den Dünya Fikri Haklar Örgütü’ne yapılan her üç uluslararası patent başvurusundan birini gerçekleştiren Arçelik AŞ, yurt içinde ve dışındaki toplam 14 Ar-Ge Merkezi ve bin 300’den fazla Ar-Ge çalışanıyla, bugüne kadar 3 bine yakın buluşa imza attı.

Graf von Faber-Castell 2017 koleksiyonu tanıtıldı

Graf von Faber-Castell’in 2017 koleksiyonu Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler ev sahipliğinde gerçekleştirilen davette tanıtıldı. Kont Charles von Faber-Castell’in de katıldığı davete Melissa von Faber-Castell, Maria ve Necmetin Eliyeşil, Sanem ve Ralf Tezman, Demet Sabancı Çetindoğan, Heves Ekinci, Serra Tokar, Şafak Kibar, Aslı Okay, Ayşe Boyner, Batya Kebudi, Mustafa Yazıcı ve Zeynep Talu gibi iş dünyasından pek çok isim katıldı.
Yılda tüm dünyada 2 milyardan fazla ağaç cidarlı kurşun ve renkli kalem satan Faber-Castell’in bu kalemlerinin 200 milyondan fazlası Türkiye’de Adel Kalemcilik tarafından üretiliyor ve satılıyor.

Göynük’te müzeye dönüştürülen tarihi eve ödül

Türkiye’de 451 üyesi bulunan Tarihi Kentler Birliği’nin iyi müzecilik örneklerini çoğaltmak ve yerel yönetimlerin müzecilikte önderliklerini geliştirmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği Müze Özendirme Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri Sivas Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapılan törenle verildi.

Tarihi Kentler Birliği’nden “Sakin Şehir Göynük”e ödül geldi. Osmanlı dönemi kent mimarisi ile dikkat çeken Göynük’ün “Gürcüler Evi Kent Müzesi”, Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Müze Özendirme Yarışması’nda ödüle değer görüldü. “Göynüklü kadınların ve Göynük Belediyesi’nin işbirliğinde kurulan Gürcüler Evi Kent Müzesi Osmanlı mimarisi ve geçmiş dönemin izlerini taşıyan zengin koleksiyonu ile seçici kurulun dikkatini çekti” diyen Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Gürcüler Evi Kent Müzesi’nin aldığı bu ödülde Göynüklü kadınların katkısının ve emeğinin büyük olduğunu vurguladı.

Şirket çalışanları bu kez sahnede yarışacak!

Sadece şirket çalışanlarından oluşan müzik gruplarının yarışabildiği “7. Ofisten Sahneye” şirketler arası müzik yarışmasına başvurular, şirketlerin İnsan Kaynakları departmanları aracılığıyla 31 Ağustos 2017 tarihine kadar yapılabiliyor. “Ofisten Sahneye” müzik yarışmasına geçtiğimiz yıllarda 92 şirket katılmış, 68 gece müzik performansları sergilenmiş, 152 grup ve 940 şirket çalışanı sahne almıştı.

Hint ve Çin mutfaklarından seçkiler…

Hint mutfağının lezzetlerini sunan Dubb ve Çin mutfağının temsilcilerinden Dragon, yaz mevsimini Hilton İstanbul Bosphorus’un bahçesindeki yeni mekânlarında karşılayacak…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar