Ekimin son günlerinde etkinlikler

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle, yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konu başlıkları… Ayrıntılar mı? dunya.com/ehlikeyf adresinde…

Yatlar, konuklarıyla birlikte yarıştı; The Bodrum Cup sona erdi

Bodrum’da 31. kez düzenlenen American Hospital The Bodrum Cup’ta 5 yarış etabı ve etkinliklerde 180’den fazla tekne, bin 500’den fazla denizci yarıştı. The Bodrum Cup, yatların konuklarıyla birlikte yarışabildikleri dünyadaki ender regattalardan (İtalyanca kökenli, bir ya da bir dizi tekne yarışına verilen ad) birisi. Bu sayede denizi seven, ancak hayatında daha önce hiç yelken sporu yapmamış kişiler de bu heyecanı birebir deneyimleme fırsatı bulabiliyorlar. Etkinlikte, bu sene de farklı ülkelerden konuklar teknelerde yer yarışa katılma fırsatı buldu… Geçtiğimiz yıllarda Yunan adalarının programa katılımı ile renklenen The Bodrum Cup, iki yaka halkının yakınlaşmasına da bir kez daha katkı sağladı.

Yarışların yanı sıra katılımcılar hem karada hem de denizde pek çok eğlenceli programda da buluştu. Benim de jüri üyeleri arasında bulunduğum, Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması gibi etkinliklerle de bu programlar arasında yer aldı. The Bodrum Cup akşamları; Mehmet Erdem, Ayşe Sicimoğlu, Sattas, Evrencan Gündüz, Kalben ve Ajda Pekkan konserleriyle sona erdi. Bu konserlerden elde edilen gelir; Mehmetçik Vakfı, Türk Eğitim Vakfı çatısı altında oluşturulan Prof. Dr. Galip Beygü İsen - The Bodrum Cup Eğitim Fonu, Bodrum Sağlık Vakfı ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’ne bağışlandı.

The Bodrum Cup’ta Onursal Kurucu Başkanı Erman Aras, geçtiğimiz yıllarda yönetimi Süleyman Uysal başkanlığındaki genç ekibe devretmişti. Etkinlik, önümüzdeki yıllarda Akdeniz başta olmak üzere farklı rotalara ulaşmayı ve yurt dışından daha fazla yatın katılımıyla, dünyada ses getirecek girişimlerin başlamasını hedefliyor.
Bu seneki yarışla ilgili ayrıntılı bilgiler için lütfen dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz…

Klarnetin yıldız ismi Manz, Tekfen Filarmoni ile Türkiye’de

Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, 13 Kasım Ankara CSO Sahnesi’nde, 14 Kasım Lütfi Kırdar’da ve 15 Kasım’da Hisar Okulları’nda sonbahar konserlerini verecek. Tekfen Filarmoni’nin sonbahar konserlerinde günümüzün önemli icracılarından genç klarnetçi Sebastian Manz solist olarak yer alacak. ARD Uluslararası Müzik Yarışması’nı 40 yıl aradan sonra klarnet ile kazanan isim olan Manz, aynı zamanda nefesli çalgılardan oluşan Variation5 isimli grubuyla da biliniyor. Sebastian Manz’a, Ankara ve İstanbul Hisar Okulları temsillerinde, Türk klarnet virtüözü Serkan Çağrı da eşlik edecek.
dunya.com/ehlikeyf’te…

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 29 Ekim Salı akşamı, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde ve 30 Ekim Çarşamba akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde, Cumhuriyet’imizin yeni yaşını, Türk bestecilerden Muammer Sun’un eserlerinden olan “Kurtuluş” ve “Cumhuriyet” ile kutluyor.

İstanbul Oda Orkestrası, 29 Ekim akşamı, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda Cumhuriyet Bayramı’na özel bir konser veriyor. Gürer Aykal’ın yöneteceği konserin solistleri, keman virtüözü Cihat Aşkın ve piyano virtüözü Gökhan Aybulus.

Hisart Canlı Tarih Müzesi, özel seçkileriyle Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yılında 2. kez Ankara’da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek 29 Ekim Resepsiyonu’nda…
Yapı Kredi bomontiada, 29 Ekim akşamı Musa Göçmen Senfoni Orkestrası’nın “Kırmızı Beyaz Bir Bayram” isimli konserine ev sahipliği yapıyor.

İş Bankası'nın İstanbul Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi ve Ankara Ulus’taki Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'ndeki “Milli Mücadele’nin 100. Yılında İstiklal” sergileri, 29 Ekim günü saat 20.00'ye kadar açık olacak.
dunya.com/ehlikeyf’i tıklar mısınız?

Boğaziçi’nde baroktan tangoya İspanyol esintileri

Boğaziçi Üniversitesi, 23 yıldır düzenli olarak her Çarşamba akşamı Albert Long Hall’de düzenlenen klasik müzik konserleriyle yediden yetmişe tüm İstanbullu müzikseverleri bir araya getirmeyi hedefliyor. “Müzik Yakınlaştırır” temasıyla gerçekleştirilen konserlerin bu haftaki konuğu Ensemble San Pablo. Etkinlik, 30 Ekim Çarşamba akşamı saat 19:30’da…
Detaylar, dunya.com/ehlikeyf’te.

Biliyor musunuz?

Spago Istanbul’un 5. yıl kutlamasını; Trakya’daki fotoğraf yarışmasını; Obruk peyniri festivalini; Yeni açılan Un Po’yu; Ataşehir’deki 1001 Lounge’u biliyor musunuz?
Hepsi dunya.com/ehlikeyf’te…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar