Seçimler sonrası daha iyimser olunabilir

UZMAN GÖRÜŞÜ
UZMAN GÖRÜŞÜ dunyaweb@dunya.com

Volkan ONAT / Finansinvest

Önümüzdeki aylarda Avrupa ve Çin Merkez Bankalarından yeni gevşemeci adımlar bekleniyor. Bu beklentiler, gelişen ülke piyasalarını kısa-orta vadede desteklemeye devam edebilir. Özellikle Avrupa Merkez Bankası’nın  önümüzdeki dönemde zayıf enflasyon görünümü ve büyüme ile ilgili riskler nedeniyle gevşemeci adımlarını devam ettirmesi Türkiye piyasaları için de destekleyici olabilir. 

Yurtiçi özelinde baktığımızda seçimlere yaklaşırken, BIST’te volatilitenin yüksek kalmayı sürdürdüğünü izliyoruz. 1 Kasım genel seçimlerine kadar ve hatta yeni hükümet kurulana kadar da bu belirsizlik ortamı piyasaları tedirgin etmeye devam edebilir. Kasım ayı sonrasında yeni bir seçim tekrarı ihtimalinin oldukça düşük olduğu varsayımıyla 1 Kasım sonrasında ise hükümet kurulacağı artık kesin gibi. Hükümetin kurulması ile birlikte siyasi belirsizlik faktörü azalacak. Bu nedenle hükümet kurulacağı beklentisinin seçim sonrasında yurtiçi piyasalarda kısa vadede iyimserlik yarattığını izleyebiliriz. Yeni hükümetin hem ekonomideki performansı, hem de çözüm süreci ve reformlar ile ilgili tavrı, yurtiçi piyasalara yönelik yabancı ilgisinin yeniden güçlenmesi konusunda da belirleyici olacak. 

Seçimlere bir hafta kalırken tüm bu gelişmeler ışığında kısa vadede trade amaçlı pozisyon almak adına aceleci davranılmamalı. Ancak seçimler sonrasında daha iyimser bir hava ile karşılaşılabileceği de unutulmamalı. 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Euro nereye koşuyor? 03 Ağustos 2017