“2016 sıkıntılı bir yıldı 2017 inşallah hayırlı olur”

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Yurdun, biri kuzeydoğuda, biri güneybatıdaki iki oda başkanına, “Sonlanan 2016 sizce nasıl bir yıl oldu, sizde hangi duyguları bırakacaktır?” sorusunu yönelttim. Erzurum TSO Başkanı Lütfü Yücelik, “2016 sıkıntılı bir yıldı. 2017 inşallah hayırlı olur” dedi. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise “2016 siyasal ve ekonomik krizler yılı oldu” değerlendirmesini yaptı.
Keçeci’nin 2016 yılı değerlendirmesi şöyle:

“2016 yılının her şeyden önce krizler, siyasal ekonomik problemlerle geçen bir yıl olduğunu düşünüyorum. Özellikle dünyada Amerika rüzgarı esti, dünyayı ve bizi gerçekten etkiledi.

İkinci dünya büyüğü Rusya’yla da siyasi ve ekonomik kavga ve dostluklarla geçirdiğimiz bir yıl olduğunu düşünüyorum. AB ile ne yaptığımız, onların bizimle ne yapmak istediğini bilmediğimiz ve çözemediğimiz bir yıl oldu. 2017 yılı güneyimizdeki savaşların ne olacağı ve bizi nasıl etkileyeceği bir yıl olacağını aklımızdan çıkarmadan 2016 yılını sonlandırıyoruz. İçerideki sorunlarımızın iyi çözümlere ulaşmasını, açıklanan teşviklerin yatırım ve üretime faydalı olmasını bekliyorum. 2017’nin 2016’dan daha iyi bir yol olmasını diliyorum...” Lütfü Yücelik’in değerlendirmesi ise şöyle:

“ 2016 bizde sıkıntılı bir yıl oldu. Dolardaki hareketler alımlarımızı ve yatırımlarımızı fazlasıyla etkilediği bir yıl olarak geçti. Belirsizlikten, karar alırken zorlandık. Yurttaki huzursuzluklar, terör olayları, darbe girişimi bizi etkiledi moralimizi bozdu. Bu da işlerimiz üzerinde olumsuz etkilere yol açtı.

İç ve dış güvenlik ve ekonomik sorunlarımız için kenetlenmeye ihtiyacımız var. Son çeyrekte işlerimizi çok etkileyen dolardaki dalgalanma bizim önümüzü görmemizi zorlaştırdı. Bu belirsizlikleri aşmak, zorluklardan kurtulup, 2017 yılında önümüzü görebilmek için başta teröre ve ekonomik sorunlara karşı el birliği yapmalıyız. Eğer bu birlikteliği sağlayamazsak 2017 de sıkıntılı bir yıl olur.”

Erzurum TSO Başkanı Lütfü Yücelik ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin sonlanan 2016 yılı konusundaki düşünceleri, akıllarında nasıl bir yıl olarak kalacağı konusundaki düşünceleri böyle. Yaşadığımız bu zorlu yılı değerlendirmeye diğer oda başkanlarıyla devam edeceğiz. Bunun nedeni oda başkanlarının her gün bölgelerinde eli taşın altındaki iş adamlarıyla her gün birlikte olmalarının sağlıklı değerlendirme yapmalarına imkan vermesinden.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar