Fuarlar, yarışmalarla geldi enginar mevsimi

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

✔ Asil ve mucizevi bir bitki: 

Enginar İda Dağı’ndaki Zeus’tan Avrupa’daki krallara hep sevilmiş, binlerce yıldır sofralarımızı süsleyen enginar, neredeyse her derde deva olarak nitelendirilmiş. Ehlikeyfin vazgeçilmezi için Urla’da festival düzenleniyor, adı geçen romanlar yazılıp filmler çekilmiş, ünlü repliklere konu olmuş. Bu asil ve mucizevi bitkinin kraliçesi bile seçilmiş: Marilyn Monroe! 

✔ Şapkadan lezzet çıkaran şefler buluşması 

Bu sene 19. yaşını kutlayan Aşçılar Derneği’nce düzenlenen, ana sponsorluğunu Unilever Food Solutions’ın üstlendiği Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda Türkiye’nin farklı şehirlerinden binlerce şef, Sheraton İstanbul Ataşehir Hotel’de bir araya gelecek. 

✔ Şanlıurfa’da “Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası” 

Etkinlik; Taşpakon, Eyyübiye Belediyesi, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu, Şanlıurfa Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliği ile 25-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  

✔ Sektörden kısa kısa… 

Ofisten Mutfağa Ödülleri, EDT Expo CNR’da açılıyor, Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri ve daha niceleri…

Farklı tatların peşinde koşmaktan mutluluk duyan, insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünen ve hayatta lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… Ayrıntılar mı? İnternette www.dunya.com adresinde “anasayfa”daki “ehlikeyf” sekmesinde.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar