Afyonkarahisar’dan 2 isim, 2 resim...

Hilmi DEVELİ
Hilmi DEVELİ EKONOMİDE SATIR ARASI hilmideveli@gmail.com

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğinde düzenlenen “KOBİlere ve Girişimcilere Sağlanan Destek ve Finans Olanakları” ana temalı toplantı 8 Kasım‘da gerçekleştirildi. ATSO Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının panelini yönetmek amacıyla Afyonkarahisar’a gitmiştim.

Panelde; Denizbank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Dairesi Şube Müdürü Cavide Topbaş, KOSGEB KOBİ Geliştirme Başkanı Erdal Çınar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’nden Uzman Hasan Baştaş, TEYDEB-MAKİTEG (Makine İmalat Teknolojileri Grubu) Bilimsel Programlar Başuzmanı Oğuz Özbay, KGF A.Ş. Afyonkarahisar Temsilcisi Veli Doğan ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, katılımcılara temsil ettikleri kurum ve kuruluşların KOBİ’lere ve girişimcilere verdikleri destekleri etraflıca anlattılar.

Toplantının zamanlaması, seçilen konular KOBİ’ler ve girişimcilerce olumlu karşılandığı salonun doluluğundan belli oluyordu.

TOSYÖV Başkanı Nezih Kuleyin’in konuşmasında değindiği konular ve Afyonkarahisar’ın kurtuluş savaşımızdaki kahramanlığını betimleyen Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı’ından okuduğu bir dörtlük uzun uzun alkışlandı…

Toplantıya ilişkin vereceğim bilgiler özetle bu kadar.

Afyonkarahisarı, çalışkan, mert ve misafirperver insanlarını, çok sayıda Afyonkarahisar sevdalılarını gerek KOSGEB Başkanlığım gerekse Denizli Milletvekili yaptığım dönemde yakından tanıma olanağını buldum.

Bu günkü yazımda da sizlere Afyonkarahisar sevdalılarından iki ismi tanıtmak istiyorum…
İlki ATSO Başkanı Hüsnü Serteser diğeri TOSYÖV Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer.

Hüsnü bey İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu, iş yaşamında Afyonkarahisar'ın köklü firmalarından olan Serteser İnşaat’ın, medya sektöründe; Gazete 3 ve Kanal 3'ün ortaklarından ve yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmekte...

Şehre, eğitim ve kültürel alanlarda olan sorumluluğun gereğini 2015 yılında seçildiği Afyon Eğitim Vakfı başkanlığı görevini üstlenerek yerine getiriyor.

Hüsnü bey iş dünyasında sevilen isimlerden…

2009 yılında Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı olarak girdiği ATSO seçiminde ilk kez başkanlığa seçildi.

Mayıs 2013’te ikinci, Nisan 2018 yılında ise 3. kez ATSO başkanlığına seçildi.

Başkan Hüsnü Serteser, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Mayıs 2018 de yapılan Genel kurulunda “TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi üyesi, KOSGEB Genel Kurulu’nda da TOBB temsilcisi” olarak seçildi.

Açılış konuşmasında da dile getirdiği “Önümüzdeki dönem Türkiye’nin büyümesi esas olarak ihracattan sağlanacak.

Hükümetimiz de buna yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu dönem mermer konusunda kümelenme işini yapmamız gerekiyor.

Kümelenmelerle ihracatın çok daha fazla artacağını düşünüyoruz.

Bu konuda çalışmalar yapacağız.

Hükümetimizin 2023 ihracat hedefi 500 milyar Dolar.

Bizim hedefimiz de en az 1 milyar Dolar.

Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın katkıları ile takımlarımız süper liglere geçti. Futbol takımı da süper lige çıkacaktır. İhracatta da süper lige çıkacağımıza inanıyoruz.” sözleriyle Afyonkarahisar’a ilişkin görüşlerini dile getiriyordu.

Diğer isim İhsan Beşer, Afyonkarahisar’lı başarılı genç iş insanlarımızdan.

Aile şirketi Beşer Ekmek ve Ekmek Ürünleri’nin yanı sıra, Eva Grubu İnşaat Mülkiyeti, Anadolu Kiraz Tarım İthalat İhracat Ltd. Şti. Afyon Beşiktaş Spor Okulları ve Endüstriyel Makine Endüstrisi gibi farklı iş kollarında faaliyet gösteren bir grup şirketinin kurucu ortağı ve yöneticisi olarak başarıyla iş yaşamını sürdürmekte…

TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği başkanlığı döneminde ABD Büyükelçisi’ni, 2010 yılında Çin Büyükelçisi’ni Afyonkarahisar’a davet ederek şehrin; tarımda, turizmde, doğal taş üretiminde potansiyeli anlatmak amacıyla düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Afyonkarahisar KOBİ Zirveleri”nde Havaalanı Ulaşımı, Gıda, Tarım, Turizm ve Doğal Taşlar (mermer) konuları ele alındı, KOSGEB ve KGF AŞ (Kredi Garanti Fonu) ile ilgili birimlerin şehrimize getirilmesi konusunda İhsan Beşer takipçiliğiyle Afyonkarahisar’da KOSGEB ve KGF AŞ. birimleri açılarak KOBİ’lerin hizmetine sunuldu.

Afyonkarahisar’dan Çin’e kiraz ihracatının başlatılmasına ilişkin çalışmalarda aktif rol alarak 8 firmayla birlikte kendi şirketi de kiraz ihracatını gerçekleştirdi.

Bütün çalışmalarında Orman ve Su işleri bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, il valisi, milletvekilleri, belediye başkanı, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, borsa başkanı, esnaf ve sanatkar odaları başkanı desteklerini alarak yaptığı çalışmalarda olumlu sonuçlar aldı.

İhsan beyin öncülüğünü üstlendiği bir başka projede “Spor kampları”nın Afyon’da yapılması...

İhsan bey “Böylesine büyük organizasyon Afyonkarahisar’da ilk kez gerçekleşecek. 2019 yılı Haziran ayının 17-21 günlerinde Beşiktaş futbol altyapı okulları kampını ve Azerbaycan ile Irak’tan 800 sporcuyu Afyonkarahisar’da konuk ederek spor kamlarıyla şehrimizin bu alanda da çekim merkezi olacağını göstermiş olacağız” diyor.

Afyonkarahisar şehrimize hizmet edenlerden Hüsnü Serteser başkanımızı ve İhsan Beşer kardeşimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar