Ağır sanayinin can damarı çelik sanatla bütünleşti

Sabiha TOPRAK
Sabiha TOPRAK KOCAELİ'den sabiha.toprak@dunya.com


Dayanıklı, estetik, kullanışlı bir malzeme olarak güvenli, konforlu, kaliteli bir yaşamın vazgeçilmezidir çelik. Devasa binalardan çocuklarımızın oyuncak arabalarına kadar bir çok şeyin de yapı taşıdır. Sonsuz bir yaşam döngüsüne sahip olan çelik,  hayatımızın her alanında var. Yaşamımızı kolaylaştırıyor, hayatımızı güzelleştiriyor. Her yıl sosyal sorumluluk projesi kapsamında, bilim, sanat ve spor dahil çeşitli etkinliklere imza atan ve 1965'ten beri çeliği işleyerek kaliteyi üreten Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR)  kuruluşunun 48'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 'Çelik ve Yaşam' konulu 2013 Ulusal Öğrenci Yarışması ile farklı bir ilke daha imza atmayı başardı. Fabrika bu yarışma ile çeliğin yaşamımızın her alanında var olduğuna dikkat çekmek istiyor. ERDEMİR, çeliği yetenekli genç öğrencilerin elinde sanatla buluşturmak amacında. Böylece heykel sanatının gelişmesine de katkı sunmuş oluyor. Gerçekleştirilen yarışmanın en belirgin özelliği ise, ERDEMİR' de işlenen çelik tarafından katılımcıların yaratıcılıkları ile çeşitli heykeller yapılmasını sağlamak.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin işbirliği ile düzenlenen yarışmaya 12 üniversiteden 69 genç yetenek katıldı. İstanbul'daki Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan kokteylle başlayan ödül töreninde, çelik heykel figürleri sergilenerek davetlilerin beğenisine sunuldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinin yaratıcılıklarını becerileri ile birleştirmesi sonucu birbirinden güzel onlarca güzel heykel ortaya çıkarılmış. Yarışmanın seçici kurulu tarafından eser sahiplerine katılım belgeleri verilerek öğrenciler onure edildi. Ö
Ödül töreninine de katılan ERDEMİR Genel Müdürü Fatih Tar ve kurumun diğer üst düzey yöneticileri Çelik ve Yaşam Sergisi'nin her yıl daha da geliştirilerek devam ettirileceğiniözellikle ifade etti.
Ülkemizde sanatın gelişmesi için öğrencileri destekleyecek Fatih Tar gibi yöneticilere çok ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Başarılı gençlerin ERDEMİR gibi firmalar tarafından desteklenmesinin,önlerinin açılmasının çok önemli sonuçlara yol açacağını düşünenlerdenim. Bu ülke genci ile yaşlısı ile  gençlerimize fırsatlar sunulursa bilimde, sanayide ve sanatta söz sahibi olabilir ancak.  Türkiye'nin en büyük  demir çelik üreticisi olan ERDEMR'in 48'inci yıldönümünü kutluyor, başarılarının devamını temenni ediyorum..

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar