Başkanlar Batı Karadeniz'in geleceğini turizmde görüyor

Sabiha TOPRAK
Sabiha TOPRAK KOCAELİ'den sabiha.toprak@dunya.com

 

Batı Karadeniz Bölgesi'nde faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odalarında seçimler  bitti. Yeni başkanlar ve güven tazeleyen başkanlar  seçimden hemen sonra  yeni dönem projelerini birer birer açıklamya başladı. Bölgemizde ki başkanların açıklamalarından artık kalkınmada sanayiden daha çok turizmi öne çıkardıklarını görüyorum.

Ticaret ve sanayi odası başkanları Batı Karadeniz'in bir marka olmasını arzu ediyor. Sahip oldukları pozitif değerlerden hareketle illerine turizmle yeni imaj yaratmak istiyorlar.. Bartın Çeşmi Cihanı, Karabük Safranbolu evleri, Bolu Yedigölleri ve Abant’ı, Düzce mavi bayraklı plajı,  Zonguldak çileği,

demiri ve kömürü ile marka olmak amacında. Bu yaklaşımı sağlıklı bulduğumu söylemeliyim

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır da  ekonomiden, sanayiye, turizmden, eğitime kadar birçok önemli açıklama yaptı. Bartın’a turizm anlamında bir 5 yıldızlı otel kazandırmayı hayal ettiklerini dile getiren Çakır, "Kente böyle bir turizm tesisi kazandırmak bize nasip olur inşallah. Bu Bartın’da yaşayan veya Bartınlı olup da dışarıda yaşayanların da buraya geldikleri zaman konaklayacakları ve misafirlerini ağırlanabilecekleri başlıca yerlerden birisi olacaktır” diyor.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal da  yeni dönemde birlik ve beraberliği, mesleklerinde başarılı, vizyonu yüksek kadrolarının çalışma azmini en büyük sermaye olarak gördüklerini  kaydederek, "Ülkemiz kalkınmasında ağır sanayinin beşiği olarak kabul edilen Karabük , yurdumuzun dört bir yanında sanayinin ilk 500’üne giren firmalarıyla da bir güç olarak görülüyor.

Sanayide nasıl söz sahibiysek artık turizmde de söz sahibi olacağız" ifadesini kullandı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır da benzer düşüncelere sahip. Sadece sanayidedeğil  turizmde de öncü iller arasına girmeyi hedeflediklerinin altını çizen Fahri Çakır, "Odamızın  ilk hedefi sanayiyi olgunlaştırmak, durağanlaştırmaktır. Bundan sonraki ana merkezimiz turizm olmalıdır. Biz turizmde marka olmalıyız"diye konuştu.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş  ise orman zengini Bolu'nun Abant ile yaz-kış turizminde de iddialı olduğunu belirterek, "Bolu turizm yönünden bir marka fakat hala bazı eksiklerimiz var. Turizm konusunda daha çok şey yapmalıyız" diyor.

Büyük sanayi potansiyeli ile öne çıkan Karadeniz Ereğli ise bütün bölgeyi etkileyen ekonomik daralmanın sonuçları ile başetmeye çalışıyor bugünlerde. Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker Zonguldak Valisi ile birlikte ilçenin darboğazdan çıkabilmesi için toplantılar yaptı, banka müdürleri ile tek tek görüştüler.

Umarım yeni başkanlar biran önce birlik beraberliği sağlayıp, bölgeleri için büyük bir turizm  projesi hazırlarlar. Böylece hayal ettikleri marka  turizm şehri konumuna da ulaşmış olurlar.  Hani derler ya hayal etmek bir şeyi gerçekleştirmenin yarısıdır diye. Diğer yarısının da büyük  projeler ile gerçekleşeceğine inanıyorum.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar