İşletmenizi farklı kılmak için e-posta pazarlama kullanın

Stefano Maruzzi
Stefano Maruzzi GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı

E-posta pazarlama, verimli kullanıldığı zaman mevcut ve potansiyel müşterilerinize organize ve hedeflenmiş şekilde ulaşmak için iyi bir yöntem. İstenmeyen e-postalar (spam) konusundaki çekincelere rağmen önemli olan nokta e-posta içeriğinin iyi olması. Birçok yeni iletişim kanalı ve yöntemin ortaya çıktığı bir ortamda kendinizi göstermeniz ve duyurmanız için rekabet hiç olmadığı kadar yüksek. Bu ortamda e-posta, hala müşterilerinizin gelen kutusuna doğrudan erişebileceğiniz bir yol sunuyor. İlgi çekici ve değerli içeriklerle e-posta pazarlama, mevcut ve potansiyel müşterilerinize ulaşmanın en iyi yöntemlerinden biri olmaya devam ediyor.

E-posta pazarlamanın işletmelere sunduğu avantajlardan bazıları şöyle:

• E-posta pazarlama ölçümlenebilir; gönderim oranı, açılma oranı, tıklanma/gönderim oranı, bağlılık oranı gibi kesin ve değerli ölçümler sunar.
• Maliyet etkinliği yüksektir. Direct Marketing Association’ın yaptığı bir araştırmaya göre, e-posta pazarlamanın yatırım getirisi yüzde 3800.
• E-posta mobildir. Y kuşağının yüzde 88’i e-postalarını akıllı telefonlarından kontrol ediyor ve iş e-postalarına mesai saatleri dışında bakmaya çok daha yatkın.
• E-posta pazarlama hedeflenebilir ve uyarlanabilir. Bir e-postanın kimler tarafından görüleceğini seçebilirsiniz. Her müşterinin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde kişiselleştirme yapabilirsiniz.

Bu avantajları en iyi şekilde kullanabilmeniz ve potansiyel müşterilerinizin geri gelmesini sağlamanız için Kanopi Studios CEO’su Anne Stefnyk’in sunduğu e-posta pazarlama önerileri ise şöyle:

Bülten üyeliği sunun: Web sitenizde eylem çağrısı olmasının önemini sürekli duyuyorsunuz. Bunlardan biri de bülten bildirimi olabilir. Web sitenizin ana sayfasına veya bir pop-up olarak koyabilirsiniz. Hem e-posta adresi toplamak için çok iyi bir yöntem, hem de adreslerin marka ve ürününüzle ilgilenen insanlara ait olma garantisi veriyor.
Pazarlama otomasyonu aracı edinin: Son yıllarda işletmeler satışlarını artırmak ve işletmelerini büyütmek adına pazarlama otomasyonu araçlarına yatırım yapıyor ve bunları kullanıyor. Pazarlama otomasyonu aracı e-posta ve liste oluşturmaya yardımcı olur ve zaman kazanmanızı sağlar.
Müşteri listelerinizi belirleyin: Daha fazla yerel müşteri edinmek mi istiyorsunuz? Veya belirli bir kitleye ürün satmak mı? Hedeflerinizi belirleyin ve ileride özel içerikli e-posta atmanız gerektiğinde bu listelere başvurun.
Transactional e-postalar oluşturun: Önceden hazırlanmış e-postalar ile müşterinize satın almaya giden yolda rehberlik edebilir, potansiyel müşterilerinize güvenirliğinizi hissettirebilirsiniz. Örneğin, müşteriniz sitenizde alışveriş yaptığında kredi kartını kaydederse, kendisine bu aksiyonu nedeniyle belli miktarda indirim sunduğunuza dair bir e-posta gönderebilirsiniz. Experiran’a göre transactional e-postalar, diğer e-posta türlerine göre 8 kat daha fazla açılıyor ve tıklanıyor; aynı zamanda 6 kata kadar daha fazla gelir elde etmeye yardımcı olabiliyor.
Yüksek değere sahip içerik sağlayın: İnsanlar sadece satış mesajı içeren içerikleri değil, kullanabilecekleri ve öğretici içerikler görmek istiyor. Kullanabileceğiniz bazı içerik formatları şöyle: vaka analizleri, sıkça sorulan sorular, sektöre özel makaleler, öneri ve ipuçları, videolar. “Satış” diye bağırmayan, öğretici veya eğlenceli içerikler ile marka bilirliğinizi ve farkındalığınızı artırabilirsiniz.
Müşterilerinizi kategorilere ayırın: Mailchimp’in araştırması e-posta pazarlama listelerinizi kategorilere ayırmanın müşteri etkileşimini ve e-postaların açılma ve tıklanma oranlarını artırdığını gösteriyor. Benzer şekilde, müşterilerinizi ilgi alanı, unvan, bölge gibi ortak bir değere göre hedefleyerek aboneliklerini iptal etme oranlarını düşürebilirsiniz.
Kişiselleştirin: İşletme sahibinden veya satış ekibinden müşteriye özel bir e-posta göndermek ilişkilerinizi güçlendirmenize yardımcı olabilir. Böylece müşterilerinize değer verdiğinizi hissettirebilir ve özel soruları varsa doğrudan ilgilenebilirsiniz.


Stefano Maruzzi Kimdir?

Londra’da yaşayan GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, GoDaddy’nin İngiltere, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi açılımına liderlik etmektedir. Maruzzi ve ekibi, KOBİ’lerin dijital kimliklerini oluşturmalarına ve online faaliyetlerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olmaya odaklanmıştır.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar