Kalite Kongresi..

Hilmi DEVELİ
Hilmi DEVELİ EKONOMİDE SATIR ARASI hilmideveli@gmail.com

Bugünkü yazımda çağdaş kalite felsefesinin ülkemizde etkinlik kazanması veya yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) bir etkinliğine ilişkin bilgi vererek bu konuya ilgi duyan okurlarımızı bilgilendirmeyi amaçladım.

KalDer’ce düzenlenmekte olan geleneksel kalite kongresinin 27’ncisi bu yıl “Sürdürülebilir ortak gelecek” teması ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi ev sahipliğinde 13-14 Kasım’da gerçekleştirilecek.

TÜSİAD’ın destek verdiği kongre iki gün sürecek ve 3 bin kişiyi ağırlayacak Avrupa’nın en etkin yönetim kongresi, ülkemizin ve iş dünyasının en prestijli ödüllerinden 26’ncı “Türkiye Mükemmellik Ödülleri Töreni” ile son bulacak.

Kongre iş, bilim, akademi, sanat ve medya dünyasının birbirinden değerli isimlerini bir araya getirecek. KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, EFQM CEO’su Leon Tossaint’in açılış konuşmalarını yapacağı kongrenin bu yılki sanatçı konuğu ise Aktör Halit Ergenç...

Kongrede, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve 40’ı aşkın iş, bilim, akademi, sanat ve medya dünyasının birbirinden değerli isimleri bir araya getirilmesi öngörülüyor.

“Umutla yönetmemiz gereken bir gelecek var”

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, KalDer’in dönüşüme liderlik etme vizyonunun önemli bir parçası olduğunu vurgulayan,“Umutla yönetmemiz gereken bir gelecek var” sözleriyle başladığı bilgilendirmesini, “Şüphesiz hepimiz sürdürülebilir bir ekonomi hedefliyoruz. Bu alanda pek çok yatırım yapıyor, farkındalık yaratıyoruz. Peki, attığımız bu adımların doğruluğunu ne kadar tartışıyor ve biliyoruz? Gündem haline getirdiğimiz sürdürülebilirliği başarılı şekilde uygulayabiliyor muyuz? Sorular çok karmaşık ve karşımızda pek çok güçlük var.

Bilgi teknolojilerinde birbiri ardına yaşanan devrimler, dev göç dalgaları, savaşlar, susuzluk, yiyecek kıtlığı, hızla küreselleşen ekonomi daha önce hiç görülmemiş ölçüde birbirimize bağlı olduğumuzu gösteriyor.

Fakat insani kalkınma ve çevre ne durumda olursa olsun umutla yönetmemiz gereken uzun bir gelecek var. İşte bu geleceği şekillendirecek paydaşlar ile sınırlı bir dünyanın tüm insanlığa nasıl yeterli olabileceğini tartışacağız. 40’ı aşkın konuşmacının katılacağı sempozyumu, ikinci günün sonunda Türkiye Mükemmellik Ödülleri ile de taçlandıracağız” sözleriyle sonlandırdı.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın yöneteceği “Sürdürülebilir Ortak Gelecek ve İş İnsanının Yeni Sorumlulukları” başlıklı özel oturumun konuşmacısı Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı…

“21. Yüzyılın Ekonomisi, İklimle Kim Oynuyor?, Bilim İnsanı Gibi Düşünmek, Hedefimiz 16 Artı 1, Enerjide Neredeyiz?, Şehrinizi Nasıl Alırsınız?, Geleceğe Taşıyan Teknoloji, Gençler Yapmış, Eğitimin Değişen Yüzü, Yönetim Kadının Hakkıdır, KOBİ’lerde Yönetim Kalitesi ve Kurumsallaşma, Doğanın Geleceği” başlıklı oturumlarda konuşmacılar alanlarında yetkin kişilerden oluşuyor..
Konular ve konuşmacılar yönüyle faydalı bir kongreyi ardından Türkiye Mükemmellik Ödülleri ödül töreni ilgi duyan okurlarımız açısından yararlı olacağına inanıyorum.

27. Kalite Kongresi detayları için lütfen http://www.kalitekongresi.org tıklayınız

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar