Müzik ve edebiyatta tatil olmaz!

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle, yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konu başlıkları… Ayrıntılar mı? İnternette http://www.dunya.com/ehlikeyf adresinde…

Bodrum Müzik Festivali çok renkli!

Bodrum Müzik Festivali bu yıl Jehan Barbur ve Onur Behramoğlu ile “Müzik ve Edebiyat”a da ev sahipliği yapacak. Etkinlikler 14 – 15 Ağustos tarihlerinde 19.30’da Gümüşlük Akademisi’nde gerçekleştirilecek.

Şair, yazar Onur Behramoğlu, modern Türk ve dünya şiirinin önde gelen isimlerini anlatmak, onları resim, roman, müzik ve felsefedeki yansımalarıyla göstermek için 14 Ağustos’ta Gümüşlük Akademisi’nde olacak.

“Müzik ve Edebiyat” etkinliklerinin ikincisi, 15 Ağustos akşamı Gümüşlük Akademisi’nde vokal, şarkı sözü yazarı ve şair Jehan Barbur ile gerçekleştirilecek.

Ayrıntılar, internet sayfamızda, Ehlikeyf’te…

WorldFood İstanbul, Eylül’de açılıyor

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, sektörün, bu yıl 25’incisi 7-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek WorldFood Istanbul Fuarı’na hazır olduğunu söyledi. TGDF’nin destek verdiği WorldFood İstanbul, 25. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 7-10 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

Fuarla ilgili bilgiler, internet sayfamızda, Ehlikeyf’te…

Metropolis antik kenti grifonlu soylu koltuğu’na kavuşacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinleri ve katkıları yanında Sabancı Vakfı’nın destek verdiği Metropolis Antik Kenti’nde sürdürülen kazı çalışmaları, 27 yıldır tarihin bilinmeyenlerini ortaya çıkarmaya devam ediyor. MESEDER (Metropolis Sevenler Derneği) ve Torbalı Belediyesi’nin desteği ile yurt içi ve yurt dışındaki farklı üniversitelerden bilim insanlarının katıldığı uluslararası arkeoloji projesinin alan çalışmaları Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek başkanlığında yürütülüyor.

Geçtiğimiz yıl başlayan “Metropolis Antik Kenti Çevresi Yüzey Araştırmaları” 2017 yılında da sürdürüldü. Çalışmalar kapsamında çevredeki erken yerleşmeler tespit edilerek Metropolis’in modern ve planlı bir şehir olarak kurulmasındaki etkiler inceleniyor. Araştırmalar sırasında tespit edilen kaleler, mezar anıtları, höyükler ve diğer kültür varlıkları ile Metropolis’in kuruluşunda rol oynayan tüm kültürel unsurların ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Peki ya soylu koltuğu?! Lütfen internet sayfamızda Ehlikeyf’e geçin…

Mutfak sırları “Mutfak Bilgi Programı”nda

Chef’s Table Mutfak Akademisi kurucusu şef Serkan Bozkurt’un Karaca iş birliğiyle hazırladığı “Mutfak Bilgi Programı” yemek tariflerini değil, mutfak doğrularını ve tekniklerini anlatmayı hedefliyor. Programda önce teknikler anlatılıp sonra uygulamaya geçiliyor. Şef Serkan Bozkurt, videolarda bilinmeyenleri ve anekdotları paylaşıyor.

Videolara nasıl ulaşılıyor, internette Ehlikeyf’te…

Graf von Faber-Castell’den deri aksesuarlar

Faber-Castell’in 8. kuşak temsilcisi Kont Anton Wolfgang von Faber-Castell’in çalışma odasındaki fil koleksiyonundan ilham alan 3 farklı boyutta tasarlanmış “Küçük Devler” serisinin her bir ürününde İtalyan yününden elde edilmiş keçe ile kaplı esnek birçok sıralı bölme bulunuyor. 

Haberin devamı, internette Ehlikeyf’te…

Biliyor musunuz?

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde 9 Ağustos’ta başlayacak olan etkinliği; Mado’nun vegan dondurmalarını; yazın en ucuz uçak biletinin hangi günler için bulunabileceğini; soğuk su sebillerinin her üç ayda bir mutlaka temizlenmesi gerektiğini biliyor musunuz?

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar