Polimeks’in daveti ile kafamda canlananlar

Feyzan E. TOP
Feyzan E. TOP KARŞI PENCERE feyzan.ersinan@dunya.com

Bu hafta sağolsun Erol Tabanca, Zorlu Center PSM’de gerçekleşecek The Royal Philharmonic Orchestra Plays Sezen Aksu konserinin davetiyesini tarafıma ve eşime göndermiş. Erol Tabanca şöyle bir de mektup iliştirmiş davetiyeye; “1995 yılında aynı hayali paylaşan üç arkadaş olarak çıktığımız bu yolda amacımız; hayalimizi sınırların ötesine taşıyarak yapılmamışı yapmaktı. İlk işimiz sıradan bir kaldırım inşaatı gibi görünse de aslında bizim için,üzerine gelecek hayallerimizi inşa ettiğimiz çok özel bir projeydi ve onda gördüğümüz gelecek, bizi bugünlere kadar getirdi.

132 uluslararası projeyle, 20 yılı ardımızda bırakırken bugün bir hayalimizi daha gerçekleştirmenin gururu içerisindeyiz. Bu defa tuğla ve demirle değil, best eve notalarla bir yapıt çıkardık ortaya. Türkiye’nin en değerli sanatçılarından Sezen Aksu ve dünyanın en önemli klasik müzik orkestralarından Royal Philharmonic Orchestra’yı bir araya getirdik. Bu muhteşem ikilinin yaratacağı sinerjiye birlikte tanıklık ederek Plimeks’in 20. yılını yan yana kutlamanın mutluluğunu yaşayacağız”.

Polimeks’i hali hazırda bilmeyenler için kısaca; Polimeks, üç girişimci ortak Erol Tabanca, Cem Siyahi ve Abdullah Gözener tarafından 1995 yılında kuruldu. Üç kurucu ortağın mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimdeki yetenekleriyle doğru ve nitelikli projeler üstlenen Polimeks, kuruluşundan bu güne geçen 19 yıllık sürede Türkmenistan’da toplam 125 projeye imza attı. Hâlihazırda şirket portföyünün yüzde 95’lik bölümü Türkmenistan’da üstelendiği projelerden oluşmaktadır. Merkezi İstanbul’da bulunan şirketin Tükmenistan, Çin, Suudi Arabistan ve Katar’da ofisleri bulunmaktadır. 

Başta Orta Asya’nın en büyük spor kompleksi olarak gösterilen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi olmak üzere Türkmenistan’ın zengin kültürel özelliklerini taşıyan Anayasa Anıtı ve Bağımsızlık Anıtı gibi kültür-sanat kompleksleri, tarihsel ve sanatsal öneme sahip anıtlar, hükümet binaları, otel, hastane, arıtma tesisleri, çimento fabrikaları, hipodrom ve alışveriş merkezleri gibi farklı kullanım özelliklerine sahip birbirinden nitelikli projelerin altında Polimeks imzası bulunmaktadır.

Polimeks İnşaat son olarak, yurtdışında iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının tek kalemde aldığı en büyük iş olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatının projesi ihalesini kazanmıştır. Aşkabat Uluslararası Havaalanı’nın inşasına 2013 Ocak ayında başlandı, 2016 yılında tamamlanması hedeflenmekte. Yeni havaalanı, yaklaşık 350 bin m² kapalı alanıyla yılda 14 milyon yolcuyu ağırlayacak.

Polimeks davetiyesinin ihtişamı bir yana son dönem okuduğum en içten en samimi mektuptu. Kendisi ile barışık olmak, geçmişinden utanmamak mühimdir çünkü. Erol Tabanca ve arkadaşları ne mutlu ki yirmi yılı başarıyla deviriyorlar, darısı nice yirmilerin başına. Davetiye işin büyük bir girizgahı tabii, davetiyenin de iyi hazırlanmış olması en az içerik kadar mühim. Bu sene Gilan’ın Çırağan Daveti’nden sonra gördüğüm en iyi davetiye olduğunu itiraf etmeliyim.

Sezen Aksu bir ekol şüphesiz. Dediği, hayatı, aşkları, sözleri her birimizin hayatında bir imza. Hepimizin bir Sezen Aksu şarkısı vardır. Düşünün bakalım sizinki hangisi? Hele ki 1980’ler, Onno Tunç’lu yıllar efsanedir. Sezen Aksu'yu hakkını vererek dinlemek için hayatınıza bir heyecan, bir aşk, bir savaş, bir başkaldırış, bir bitkinlik, yılgınlık, üzüntü, ayırılık olmalıdır. Sanki duyguların kutsal kitabı bu ozanın dilindedir.

Sözler tıpkı Erol Tabanca’nın da yazdığı gibi kaldırım taşları gibidir, onları döşeye döşeye anlatmak istedikleriniz dile gelir. Seviyorsanız; sadece seni seviyorum demek yetmez daha çok göstermek gerek hep. Sevgi zaman ister, emek ister tıpkı işiniz gibi. Baş koymazsanız tavsar, yorulur. Fedakarlık ister, yeri gelir hırpalanmak ister. Hepinize mutlu, sevgi dolu, umut oldu bir hafta diliyor, Polimeks’in konserini iple çekerken size de sizin en sevdiğinizi düşündüğünüz Sezen Aksu şarkısı hangisi ise onla selam ediyorum. Sonuçta hepimiz “tükeneceğiz” sevginize sahip çıkın haftanın en büyük kazananı siz olun…
 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Veda 11 Ocak 2016
Yeni bir yıl 04 Ocak 2016
Update olmak 28 Aralık 2015
Tedbirsiz iyimserlik 07 Aralık 2015
Osman Bey... 09 Kasım 2015
Biz kimiz? 02 Kasım 2015