Sergiler, festivaller, konserler

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle, yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konu başlıkları… Ayrıntılar mı? dunya.com/ehlikeyf adresinde…

- Akbank Sanat’ta “Ortak Stratejilerin Gösterisi”

Çağdaş Sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması sonuçlandı. Seçilen eserler, ay sonuna kadar Akbank Sanat'ta sergileniyor.

Bu yılki teması “Ortak Stratejilerin Gösterisi” olan yarışmada Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yaklaşık 800 başvuru arasından 20 sanatçının eserleri sergi seçkisinde yer almaya hak kazandı. Yarışmanın jüri üyeleri arasında serginin küratörü Prof. Melih Görgün, Bremen Kunst Akademie’den Prof. Dr. Aslı Serbest ve Hamburg Hafencity Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mona Mahall yer aldı.

Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ahu Akgün, Merve Vural, Özge Yalacak ve Semra Doğan Ak ödüle layık görüldü.
Ayrıntılı bilgiler dunya.com/ehlikeyf’te…

- 100 yıl sonra oteller nasıl olacak?!

Hilton 100. yıldönümünde 2119’un otel raporunu açıkladı: Galaksiler arası geçitler, ay yürüyüşü gezileri, fast-food gıda hapları, 2-3 saatlik iş günleri ve konukları tropik ormanlardan sıradağlara kadar her yere götürebilen uyarlanabilir, kişiselleştirilmiş odalar… Sürdürülebilirlik, yenilik, tasarım, insan ilişkileri ve beslenme alanlarından uzman görüş ile desteklenen raporda yer alan bulgular, teknolojideki gelişmenin ve iklim değişikliğinin gelecekte otelcilik sektörünü nasıl etkileyeceğini ortaya koymayı hedefliyor.
Lütfen dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz…

- İstanbul Opera Festivali başlıyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, İstanbul’un 2010 Dünya Kültür Başkenti seçilmesi çerçevesinde projelendirdiği ve 2010 yılından bu yana yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisine sunulan Uluslararası İstanbul Opera Festivali, bu yıl 2-14 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor.

10. yaşına özel zengin bir program sunmayı hedefleyen festivalin ana sponsoru ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile başlattıkları işbirliği ile ülkenin kültür sanat hayatını zenginleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiriyor.
Program için dunya.com/ehlikeyf’i tıklayabilirsiniz…

- ENKA Açıkhava Buluşmaları 31 yaşında!

ENKA, 2 Temmuz’da başlayacak 31. Yıl Açıkhava Buluşmaları ile yaza merhaba diyor. “Don Kişot’um Ben” adlı tiyatro oyunuyla açılış yapacak yaz etkinlikleri boyunca Fazıl Say, Mor ve Ötesi, Teoman, Sertab Erener ve Karsu başta olmak üzere birçok isim sahne alacak.
Detaylar, dunya.com/ehlikeyf’te…

- Anadolu tarihi için Arşivin Belleği’ne seyahat…

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) bu yıl beşincisi gerçekleştirilen “Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu” çerçevesinde, “Arşivin Belleği: Marcell Restle’nin Anadolu Araştırmaları” sergisini ziyaretçilerle buluşturdu. Sergi, 1 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Ayrıntılar için lütfen dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz..

- “Nâzım’a Yolculuk” sergisi uzatıldı

İş Sanat Kibele Galerisi, 2 Mayıs’ta açtığı Nâzım Hikmet’in 63 yıllık yaşamından kesitler taşıyan “Nâzım’a Yolculuk” sergisini gördüğü ilgi üzerine 14 Temmuz Pazar gününe kadar açık tutacak.

- Biliyor musunuz?

Otokoç Otomotiv’in 90 yıllık hikâyesinin kitaplaştığını; Erol Evgin’den “Altın Düetler 2”nin çıktığını; Arter’in yönetim kurulunun açıklandığını; 16 misafir sanatçı için buluştuklarını; Kadıköy’de yelken açacakları; Kolombiya Günü’nü; Çanakkale’deki koro festivalini biliyor musunuz? Hepsi dunya.com/ehlikeyf’te…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar