Sis perdesinin ardında güneş ve umut

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Yeni yıl mesajlarını okurken zorluklar ve umudun iç içe olduğunu göndüm. Bunların özeti niteliğindeki bir e-postada yer alan Yaşar Kemal’in dünyanın ve ülkemizin bugününe uygun düşen, “Bu düzenden, bu karmaşadan bile bir umut umuyorum” sözünü sizinle paylaşmak istedim.

Yeni yıl mesajlarında yer alan dileklere bakıyorum. Çoğunda geride bıraktığımız 2018’in bir daha yaşanmamasına dair istekler yer alıyor. Dünyada ve ülkemizde sis perdesinin dağılıp güneşli ve umutlu günlere ait dileklere yer veriliyor. Hemen hepsinde barış, sağlık, bolluk, bereket ve mutluluk dileklerinde bulunuluyor. Hep birlikte el ele huzurlu bir yıl özlemi dile getiriliyor. Yeni yıl mesajlarında, yaşanılan zorlukların aşılması vurgulanıyor.

Bence bütün mesajların özeti diyebileceğim e-posta ile Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha hanımın gönderdiği mesaj oldu.

Yaşar Ağabey’in gülen resminin altında şu sözleri yer alıyor:

“Yok yok, yani ben can çıkmayınca huy çıkmaz değil de, umut çıkmaz diyen adamım. Onun için bu düzende bile, bu karmaşadan bile bir umut umuyorum.”

Yaşar Ağabey’in ölümü öncesi söylediği sözleri hem dünya hem de ülkemiz açısından bugüne uygun düşüyor…

Dünyanın birçok yöresinde ekonomik zorluklar yaşanıyor. Amerika Çin arasındaki ticaret savaşı bütün dünyayı etkiliyor. Suriye’de birçok ulusun elinin içerisinde olduğu kargaşa, yıllarca sürecek çatışma olarak gündemde duruyor.

Doğal olarak bizim ekonomimizde de olumsuzluklar gündemde. Suriye’deki çatışma ortamından da onunla sınırdaş olan ülkemiz etkileniyor.

Onun için ben de Yaşar Ağabey’in dediği gibi bu olumsuz gelişmelerden, karmaşadan bile “umut umuyorum.”

Her karanlık gecenin sonu, güneşin doğduğu bir sabahtır, diyorum…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar