WordPress web sitesi sahibi şirket danışmanları için 6 öneri

Stefano Maruzzi
Stefano Maruzzi GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı

Şirket danışmanları, işletmelerin iyileşmelerine ve büyümelerine yardımcı oluyor. Bunu yapmaya devam etmek için de becerilerini, potansiyel müşterilere de göstermeleri lazım. Ağızdan ağıza yayılan tavsiyeler, yeni müşterileri etkilemek açısından oldukça önemli ancak şirket danışmanları sadece bu yönteme bel bağlamamalı. Bu işi yapan pek çok kişinin yaptığı gibi onlar da potansiyel müşterileri etkilemek ve kendileriyle çalışmaya ikna etmek için bir web sitesi kurmalı.

Dijital pazarlama uzmanı Derek Miller, WordPress web sitesi bulunan ve bu yıl daha fazla müşteri elde etmek isteyen şirket danışmanları için 6 öneri derledi:

1) Web sitenize, bir randevu düzenleyici ekleyin

Şirket danışmanları için “vakit, nakittir” sözü çok yerinde bir söz. İç süreçleri düzene koymak ve otomatikleştirmek size zaman ve para tasarrufu sağlamakla kalmayıp, insan hatası riskini ortadan kaldırarak süreçlerinizi daha verimli kılacaktır. Bir randevu düzenleyici eklentisi ile mevcut ve potansiyel müşterileriniz sizden randevu alabilir ve aynı zaman dilimini birden fazla kişinin ayırması riski de ortadan kalkmış olur. Bu sayede randevularınızı kolaylıkla derleyebilir, izleyebilir ve yönetebilirsiniz. İşiniz için kullandığınız takvime entegre olacak bir randevu düzenleyici eklentisi seçebilirsiniz.

2) Memnun müşterilerinizin hikâyelerinin yayılmasının tek yolu ağızdan ağıza değil

Pek çok B2B işletmeninki gibi şirket danışmanları da potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek konusunda ağızdan ağıza yayılan müşteri hikâyelerine güveniyor. Başarılı müşteri hikâyeleri, oyunda kalmanız, rakiplerinizden farklılaşmanız ve güven oluşturmanız açısından önemli. Bu hikâyelere web sitenizde yer vermeniz de itibarınızı olumlu etkileyecektir. Web sitenize bir referans (testimonial) eklentisi entegre ederek, bu hikâyelerin web sitenizin farklı alanlarında görünmesini sağlayabilir, tasarım ve stili de dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

3) Potansiyel müşterilerin e-posta adreslerini toplamak için ‘pop-up’ kullanın

Pop-up’lar, yani biri web sitenize girdiğinde otomatik olarak açılan küçük pencereler, ziyaretçilerinize eylem çağrısı yapmanın etkili bir yoludur. Özellikle de e-posta adreslerini toplamak söz konusu olduğunda. Kimileri bu uygulamadan hoşlanmasa da pop-up’lar web sitenizi ilk kez ziyaret edenleri hedeflemenin ve tekrar gelmelerini sağlamanın etkili bir yoludur. Pop-up’lar ile ziyaretçilerinizi web sitenize ilk girdiklerinde veya sitenizi terk etmeden önce yakalayabilirsiniz. Hedef kitlenizde hangisinin daha etkili olduğunu görmek için deneme yapmaktan çekinmeyin.

4) SEO konusunda yardım almaktan çekinmeyin

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), online içeriklerinin görünür olmasını isteyen herkes için vazgeçilmez bir unsur. Güçlü bir SEO stratejinizin olması, web sitenizin trafiğinin artmasında önemli rol oynayacaktır. Size, etiketler, meta açıklamalar ve permalink yapısı gibi temel SEO konularında yol gösterecek bir SEO eklentisini göz önünde bulundurun.

5) Web sitenizde neler olduğunu ölçümleyin ve analiz edin

Web sitenizi iyileştirmenin ve geliştirmenin en iyi yolu neyin işe yaradığını ve neyin yaramadığını belirlemektir. Daha fazla trafik ve dönüşüm oluşturmak için web sitenizden elde ettiğiniz trafiği ve dönüşümleri takip etmeniz, ölçümlemeniz ve analiz etmeniz gerekiyor. Bunun yollarından biri Google Analytics hesabı oluşturarak, kodu web sitenize eklemek. Bir diğer yolu ise web sitenize Google Analytics Dashboard eklentisini entegre etmek. Bu sayede trafiğin nereden geldiği ve ziyaretçilerin en çok hangi sayfalarınızı görüntülediği gibi bilgilere erişebilirsiniz.

6) İnsanların sizinle iletişim kurabilmesini sağlayın

Web sitenizi vermek istediğiniz mesajları verecek, potansiyel müşterilerinize kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı anlatacak şekilde düzenlemeniz önemli. Makaleler, videolar, başarı hikâyeleri gibi içerikler bunu sağlayacaktır. Ancak, bunlar sadece tek taraflı iletişim yöntemleri. Web sitenize bir iletişim formu eklemeniz, ziyaretçilerinizin telefon açmadan veya ofisinize gelmek zorunda kalmadan size bir mesaj yollayarak soru sormasını sağlayacaktır. İletişim formları hedef kitlenizle bağlantı kurmanıza ve kullanıcı deneyimini geliştirmenize yardımcı olur.

Şirket danışmanları yalnızca müşterileri için değil, kendileri için de büyüme ve iyileşme stratejileri geliştirmeliler. Burada bahsettiğimiz eklentiler ve onların getirdiği avantajlar, şirket danışmanlarının müşteri kazanmasına ve başarılarını göstermesine yardımcı olabilir.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar