Yaz aylarında satışları artırmanın 5 yolu

Stefano Maruzzi
Stefano Maruzzi GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı

Kendilerini plajlara atmak, yeni yerlere seyahat etmek, aile ziyaretleri veya yalnızca arkalarına yaslanıp dinlenmek olsun, yaz denince insanların aklına tatil geliyor. Bu, işletmeler için de geçerli bir durum; müşteriler yaz aylarında tatile gidiyor, bazı proje ve etkinlikler sonbahara kadar erteleniyor… E tabii işletme sahipleri ve çalışanları da tatil yapmayı hak ediyor!

Ancak bu, işletmelerin yaz rehavetine kapılabileceği ve yaz aylarında ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yapmama şansı olduğu anlamına gelmiyor. Bugün parmaklarımızın ucunda olan dijital araçlar ve uygulamalar sayesinde işletmeler mevcut ve potansiyel müşterilerine her zaman, her yerde ulaşabiliyor ve harekete geçmelerini sağlayarak, satışlarını artırabiliyor.

İşte, Shoeboxed’tan Emily Farrar’ın Türkiye’deki işletmelerin yaz aylarında büyümeye devam etmesine yardımcı olacak 5 önerisi:

1. Etkileşimi artırın

Facebook’un geçtiğimiz yaz yayınladığı Facebook IQ verilerine göre “hareket halinde olmak, erişilebilir olmak anlamına gelmiyor.” Verilere göre 2015’in yaz döneminde Facebook’taki mobil içerik paylaşımları yüzde 26 büyüme kaydetti ve özellikle video içeriklerdeki artış yüzde 43 seviyesinde gerçekleşti. Bu ve mobilin devam eden yükselişi göz önünde bulundurulduğunda, sosyal medyadaki varlığınızı mevcut ve potansiyel müşterilerinize nerede olurlarsa olsunlar ulaşmak için kullanabilirsiniz. Harekete geçmelerini sağlamak için de video ve görselleri entegre ederek, ilginç ve heyecan verici içerikler oluşturmalısınız.

2. Yarışma veya çekiliş düzenleyin

Sosyal medya, yarışma ve/veya çekiliş düzenlemek için harika bir platform. Aynı zamanda e-posta pazarlama üzerinden de bir yarışma ve/veya çekiliş ile müşterilerinizle etkileşimde bulunabilirsiniz. Seçeneklerden biri, bir yarışma düzenlemek ve kazanana bir ödül vermek. Veya genel bir çekiliş düzenleyerek, katılan herkesin ufak bir şey kazanmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki, bunun pahalı veya büyük bir hediye olması gerekmiyor. Hedef kitlenizi en iyi tanıyan sizsiniz; mesela, hediye olarak herhangi bir ürün için indirim veya herhangi bir hizmet için hayat boyu üyelik verebilirsiniz.

3. Mobile odaklanın

Türkiye nüfusunun yüzde 60’ı, yani yaklaşık 40 milyon kişi İnterneti ve aynı zamanda sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor. Buna ek olarak, 70,91 milyon kişinin, yani ülke nüfusunun yüzde 89’unun mobil abonelikleri bulunuyor. Veriler, işletmelerin potansiyel müşterilerine erişebilmeleri için yalnızca online ortamda değil, mobil platformlarda da var olması gerektiğini gösteriyor. Mobil alanındaki faaliyetlerinizin bir uzantısı olarak müşterilerinizle sosyal medya üzerinden iletişim kurmanın yanı sıra web sitenizin de mobil için optimize olduğundan emin olun.

4. Yaz enerjisini lehinize kullanın

Pazarlama ve iletişim çalışmalarınıza güneş ışığını yansıtmaktan korkmayın! Örneğin, e-posta pazarlama kampanyalarınızda yazla ilgili temalar ve tasarımlar kullanabilir, bunu yine yaza uygun moda, vs. önerileri ve kampanyalarınıza değer katacak, yaza özel olarak sunduğunuz fırsatlarla zenginleştirebilirsiniz.

5. Yüksek ısı, sıcak promosyonlar

Belirli bir zaman için “yaza özel” kampanya veya özel teklifler sunmak da müşterilerinizin ilgisini çekmenize yardımcı olabilir. Özel kampanya ve tekliflerinizi sosyal medyadan, e-posta pazarlamasıyla veya web sitenizin açılış sayfasından duyurabilirsiniz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar