Yaz geceleri müzikle dopdolu

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

- Gümüşlük, klasik müzik ve caz ezgileriyle renkleniyor

Gümüşlük’ün yaz akşamlarını 16 yıldır dünyaca meşhur klasik müzik ve caz sanatçılarının notalarıyla, farklı bir atmosfere büründüren Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 12 Temmuz Cuma akşamı kapılarını açıyor. 6 Eylül’e kadar sürecek olan 16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne ülkemizin yanı sıra Hollanda, Tayvan, Almanya, İtalya, İsrail, Norveç, İrlanda, İspanya ve KKTC’den müzisyenler katılacak. Festival, bu yıl açılışını Bitez’deki Aktur-Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapacak. Festivalin sanat danışmanı piyanist Gülsin Onay’ın konseri ile başlayacak olan festival, organizasyonun ana mekânı olan 25 asırlık tarihi taşocağı; Gümüşlük sahilindeki festival merkezinin yanı sıra Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde gerçekleştirilecek. Bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması ise kış mevsimi etkinliklerine de hareket getirmek amacıyla Kasım ayına ertelendi.
Ayrıntılı bilgiler dunya.com/ehlikeyf’te…

- Deep Purple’in basçısı ve solisti Glenn Hughes, Zorlu PSM’de

5. yaşını kutlayan Zorlu PSM, bugüne kadar dünyaca ünlü gösterilerden alanının ustası sanatçılara, Broadway müzikallerinden, tiyatro oyunlarına; DJ performanslarından, konserlere; sergilerden, film gösterimlerine, partilere ve festivallere 5 bin etkinlikte 2 milyon sanatseveri ağırladı. Bu etkinlikler kapsamında PSM, 11 Temmuz’da Deep Purple'ın eski basçısı ve solisti Glenn Hughes’u konuk ediyor. “After Work Party”, Tesseract, Leprous, Afi’de film gösterimleri yine bu haftanın etkinlikleri arasında…

Lütfen dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz…

- Göksel ve Hürsever’e “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 26. İstanbul Caz Festivali’nde Avusturya Kültür Ofisi’nde gerçekleştirilen tören ile Yaşam Boyu Başarı Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Türkiye’de caz müziğinin usta isimleri Hasan Hürsever ve Ömür Göksel’in ödüllerini aldığı gecede, Hasan Hürsever Trio ile Balkan Paradise Orchestra’nın konserleri ilgiyle izlendi.

Sunuculuğunu İpek Atcan’ın üstlendiği törende, İstanbul Caz Festivali’ne desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı; İstanbul Caz Festivali Otomotiv Sponsoru Volvo Car Turkey; Yüksek Katkıda Bulunan Gösteri Sponsoru Anadolu Efes; Vitrin Seri Sponsoru ve Yüksek Katkıda Bulunan Gösteri Sponsoru SOCAR Türkiye teşekkür plaketlerini aldı. Törende festivalin 22 yıldır sponsorluğunu üstlenen Garanti BBVA’ya da plaketi sunuldu.

Detaylar için dunya.com/ehlikeyf’i tıklayabilirsiniz…

- Arter, yeni binasının kapılarını açmaya hazırlanıyor

Vehbi Koç Vakfı’na bağlı bir kurum olarak 2010 yılında açılan Arter, vakfın 50. kuruluş yıldönümünü kutladığı bu yıl içinde, Dolapdere’deki yeni binasına taşındı. Eylül ayında kapılarını yeniden ziyaretçilere açmaya hazırlanan Arter, sanatı tüm boyutlarıyla herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefliyor. dunya.com/ehlikeyf’te…

- Osman Hamdi Bey’in yaşamöyküsü, Pera Müzesi Küçük Kitaplar’da

Pera Müzesi Yayınları’nın, 19. yüzyılın yetiştirdiği, kültür-sanat alanında öncü roller üstlenmiş bir kişilik olarak Osman Hamdi Bey’i inceleyen yeni kitabı, Mustafa Cezar, Edhem Eldem ve Metin And başta olmak üzere çeşitli araştırmacıların çalışmalarından yararlanarak, dönem tanıklıklarıyla zenginleştirilmiş bir yaşam öyküsü sunuyor.

Osmanlı yenileşme ve batılılaşma sürecinin başlıca aktörlerinden Osman Hamdi Bey’in yaşamından ve sanatından farklı ayrıntıları mercek altına alan kitap, eser incelemeleri ile birlikte, Osman Hamdi Bey’in ressam kimliği üzerine değerlendirmeler içerirken, onu sadece ünlü bir sanatçı olarak değil; müzeci, arkeolog, bürokrat, tiyatro yazarı, hatta roman kahramanı gibi az bilinen yönleriyle de tanıma yolunda bir adım atmaya çağırıyor.
Ayrıntılar için lütfen dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz..

- Biliyor musunuz?

16. Akbank Kısa Film Festivali başvurularının başladığını; Tekfen Vakfı Müzik Bursu’nun sahiplerini bulduğunu; Albaraka Türk “Kalemin Bereketi” Hat ve Tezhip Sergisi’nin Erzurum’da olduğunu; Erikli’nin “Mineral” serisini; İstanbul Fringe Festival biletlerinin satışa sunulduğunu; TUGFO’nun 9 konser vereceğini biliyor musunuz?
Hepsi dunya.com/ehlikeyf’te…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar