Yelken, sanat, film, mutfak derken…

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle, yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konu başlıkları… Ayrıntılar mı? dunya.com/ehlikeyf adresinde…

- “İyiliğe yelken açacaklar”

Türkiye’de kadınlara yönelik ilk ulusal yelken yarışı olma özelliğini taşıyan “Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası”, bu yıl dördüncü kez düzenleniyor. Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde, İstanbul Yelken Kulübü’nün işbirliği ile 6, 7, 8 Eylül’de İstanbul Caddebostan-Adalar parkurunda gerçekleştirilecek olan 4. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na kayıtlar başladı.

Kurumların kadın yelken takımlarının ve bireysel kadın yelkencilerden oluşan takımların yarışacağı “Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası” 6 Eylül Cuma günü başlayacak. Üç gün sürecek Kupa’da toplam altı yarış yapılacak. Rüzgârın peşindeki kadınların iyiliğe yelken açtığı “Deniz Kızı Ulusal Yelken Kupası”, 8 Eylül Pazar günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.
Gelecek yıllarda uluslararası nitelik kazanması planlanan Kupa’nın iş hayatındaki kadının takım olma, hedefe ulaşma, zor koşullarla mücadele etme ve doğa ile bütünleşme yeteneğini de geliştirerek, kurumların insan kaynakları ile iç iletişim çalışmalarına katkı sağlaması da amaçlanıyor.
Ayrıntılı bilgi için lütfen dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz…

- “Sanat ekonomimiz kadınlar tarafından domine ediliyor!”

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nin (İPM) İstanbul kültür-sanat hayatının şekillenmesinde etkin rol oynamış aktörlerle izleyicileri buluşturan "İstanbul Perspektifleri"
söyleşi serisinin sekizincisine, Sanat Galerisi Kurucusu ve Yöneticisi Haldun Dostoğlu konuk oldu. Dostoğlu, Türkiye sanat piyasasının çok bakir bir alan olduğuna dikkat çekti. Haldun Dostoğlu, son 10 yılda Türkiye’de sanat ekonomisinin kadınlar tarafından domine edildiğini ifade ederek, “Halbuki dünyada sanat ekonomisi erkeklerin domine ettiği maskülen bir alandır” dedi.
Detaylar, dunya.com/ehlikeyf’te…

- Akbank Sanat’ta “Nordik Film Günleri”

Akbank Sanat, “Nordik Film Günleri”ne ev sahipliği yapıyor. İstanbul İsveç Başkonsolosluğu, Ankara Norveç ve Danimarka Büyükelçilikleri’nin katkılarıyla, güncel İsveç, Norveç ve Danimarka sinemasından filmlerin yer aldığı “Nordik Film Günleri”nde, filmler orijinal dillerinde ve Türkçe alt yazılı olarak gösterime giriyor. Biletler, Akbank Sanat danışmadan temin edilebiliyor.
Lütfen dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz..

- İstanbul’da Amerikan mutfağından örnekler…

İstanbul Etiler’in girişindeki iki katlı bir villada hizmet veren Rustyfork; şef Murat Bozok’un danışmanlığında hazırlanan (Louisiana ve Texas’ın özgün tarifleri ağırlıklı) Amerikan mutfağı odaklı menüsünün yanı sıra ilginç dekoru ve özgün konsepti ile de dikkat çekiyor. Rustyfork menüsünde, her damak tadına uygun olmayı hedefleyen başlangıçlar, çorbalar, salatalar, eşlikçiler, soslar ve dipler, ana yemekler, tatlılar ile oldukça zengin alternatifler yer alıyor.
Detaylar, dunya.com/ehlikeyf’te…

- Ege ve Akdeniz’den esintiler…

The Bodrum Edition sahilinde sinema keyfi; Corendon Airlines İzmir uçuşlarına başladı; Kitchenette, Yalıkavak Marina’da yaz sezonunu açtı; Marina Vista Bodrum konseptini yeniledi; Jennifer Lopez Regnum Carya’da…
Ayrıntılar için lütfen dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz..

- Biliyor musunuz?

Pınar Su’yun kurumsal kimliği değişti; Yeni BMW 3 Serisi’nin tanıtıldığını; 16. İstanbul Bienali’nde yer alacak sanatçıların açıklandığını; “Enaniyet Zinciri Sergisi”ni biliyor musunuz? Hepsi dunya.com/ehlikeyf’te…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar