Yolculuklar, konserler, lezzetler

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle, yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konu başlıkları… Ayrıntılar mı? dunya.com/ehlikeyf adresinde…

10 maddede Fethiye’de doğa, tarih ve deniz…

Ülkemizin olduğu kadar dünyanın da sayılı tatil destinasyonlarından biri olan Fethiye; vadileri, koyları, adaları, plajları ve ekstrem sporlarıyla öne çıkıyor… Kadim geçmişiyle de konuklarına unutamayacakları bir tatil vaat eden Fethiye’de yapılacak pek çok ritüel var. İşte Fethiye’nin güzelliklerinden bazıları:

Çalış Plajı, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu, Adalar turu, Babadağ’ın eteklerinde yamaç paraşütü deneyimi, Cennet ve Katrancı Koyu, Saklıkent, Rafting heyecanı için Dalaman Çayı, Fethiye Merkez Balık Pazarı / Kendi balığınızı kendiniz seçin, Paspatur…
Ayrıntılar, dunya.com/ehlikeyf’te…

- 29. Akbank Caz Festivali’nde sürpriz isimler

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu yıl 17-27 Ekim tarihleri arasında şehri cazın farklı renkleriyle 29. kez buluşturacak. Her yıl caz dünyasının saygın isimlerini müzikseverler ile bir araya getiren Akbank Caz Festivali, 29. yılında da özel performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliğiyle gerçekleştirilen 29. Akbank Caz Festivali’nin programı kapsamında 18 Ekim Cuma günü CRR’de caz tarihinde yer eden farklı stilleri bir araya getiren cazın avangart topluluklarından Art Ensemble of Chicago sahne alacak…

Festivalin programı ve katılan sanatçılar hakkında detaylı bilgi için, dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz…

- 250’den fazla gezi, 20’den fazla yeni rota

FEST Travel’ın her sene iki kez çıkardığı gezi programlarından ikincisi açıklandı. Program, satışı süren ya da plananan 250’den fazla geziyi içeriyor. Bunlardan 20’si yeni rota önerisi! Farklı zevklere hitap eden tematik gezilerden, Oeconomica markası altında gerçekleşen ekonomik gezilere, kişiye özel ve münferit programlara kadar birbirinden farklı pek çok programın hikâyesini FEST Travel Genel Müdürü Zekeriya Şen anlattı.
dunya.com/ehlikeyf’te…

- Bir Sonbahar Festivali “Neue! Step”

Zorlu PSM, 7. sezonunda yeni bir festival programını hayata geçirerek; neo-klasik, ambient, minimal, deneysel ve avangart türleri bir araya getiren Neue! Step ile 11-29 Eylül tarihleri arasında müzik ve kültür sanat tutkunlarıyla buluşmayı hedefliyor.

Neue! Step programında, zengin melodilerini deneyselliğiyle birleştiren 21. yüzyılın zeki ve yetenekli bestecilerinden Nils Frahm’ın yanı sıra; yeni dönem klasik müzik dünyasının önemli piyanistlerinden Víkingur Ólafsson, Berlin Filarmoni’nin 12 Çellisti, Peter Broderick, müzik kariyerlerini sonlandıran Wild Beasts’in solisti Hayden Thorpe, Douglas Dare, Sylvain Chauveau, Roberto Cacciapaglia gibi müzikte yeni arayışlarda bulunan ve müziğin anlamını genişleten sanatçılar yer alıyor. Injazero Records Showcase kapsamında ise Heinali, Matt Emery ve C. Diab sahne alacak.
Ayrıntılılar için dunya.com/ehlikeyf’i tıklayabilirsiniz…

- Sertab Erener ve Sabri T. Tırpan ENKA Açıkhava’da

Sertab Erener ve besteci Sabri Tuluğ Tırpan, 30 Temmuz Salı akşamı saat 21.15’te, ENKA Açıkhava Sahnesi’nde bir araya geliyor. Birçok projede birlikte olan ikili, gecede Sertab Erener şarkılarını piyanonun tınılarıyla renklendirerek seyirciyle buluşturmayı hedefliyor.
Lütfen dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz…

- Biliyor musunuz?

People Make The Brand Konferansı’nın bu yılki temasını; Zaxi Restaurant’ın yaz menüsünü; The Populist menüsüne eklenen lezzetleri; Kalamış’taki WestPort Pub’ı; Miela Restaurant’daki Karadeniz mutfağını biliyor musunuz?
Hepsi dunya.com/ehlikeyf’te…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar