ABD’li dev, Maçka’daki otelini kapatıyor

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Sabancı Grubu, dünya otelcilik devi Hilton ile İstanbul’daki yollarını ayırma kararı aldı. Sabancı Grubu’na bağlı Tursa bünyesindeki Maçka’daki Hilton Parksa, gelecek ayın sonunda kapılarını kapatacak. 30 Haziran’dan itibaren odaları boşaltma kararı alan Hilton Parksa, uluslararası otelcilik devinin son dönemde İstanbul’da kapattığı ilk otel olacak. Bilindiği üzere Sabancı Grubu’na ait Tursa bünyesinde 4 otel bulunuyor. Otellerin tamamı Hilton ile birlikte çalışıyor. Bu oteller ise 309 odalı Ankara Hiltonsa, 308 odalı Adana Hiltonsa, 186 odalı Mersin Hiltonsa ve 199 odalı Hilton Parksa…

3 otel daha açacaktı

1990’da kapılarını açan Hilton Parksa, İstanbul depreminden büyük yara almış, 2000’de kapılarını tekrar açmıştı. 8 adet toplantı odası bulunan Hilton Parksa, 30 Haziran itibarıyla 27 yılın ardından hizmetini tamamlamış olacak.

Hatırlanacağı gibi Sabancı Grubu, turizmde büyümeyi planlamış, 4 olan otel sayısına Antalya’da bir, İstanbul’da da iki yeni otelle artıracağını duyurmuştu. Ancak Sabancı Grubu, büyüme planını hayata geçirememişti.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar