DİSİAD, Diyor, Lila Kozmetik...

Mahir SOLMAZ
Mahir SOLMAZ DİYARBAKIR'dan mahir.solmaz@dunya.com

 

 

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DİSİAD) genç başkanı Burç Baysal, iyi ellerden aldığı bayrağı iyi noktalara taşıyor. Yıllarca sanayi kültürünün içinde kalmış ve Diyarbakır'a çok şeyler katmış Raif Türk ile birlikte DİSİAD'da yönetim kurulu üyeliği yapan Burç Baysal bu süreçte elde ettiği tecrübeleri, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kent ve kent iş dünyası için üzerine bir şeyler de ekleyerek hayata geçiriyor. Bu arada değinmeden geçemeyeceğim; sivil toplum örgütü yöneticiliğinden çok erken ayrılan, inanıyorum ki ben de dahil kendisini tanıyan herkese bir şeyler katmış Raif Türk'ü tüm Diyarbakır olarak çok özlüyoruz. Şimdi kendi şirketleri ve işleri ile uğraşıyor ama iş dünyasının her noktasında herkes tarafından gözlerimizin aradığı bir isim olduğunun bilinmesini isterim.

Burç Baysal ve yönetim kurulu üyeleri, 2011 yılında başlatılan bir programı devam ettiriyorlar. "Kentimizi ve Markalarımızı Tanıyalım" programı çerçevesinde geçtiğimiz günlerde bir aradaydık. Program kapsamında geçmişini çok iyi bildiğim Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iki üreticimizi ve iki markamızı ziyaret ettik. Grup kalabalıktı. Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Metin Klavuz, OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Beşir Yılmaz ve kentin iş adamları vardı.

İlk olarak büyümesini ve bugünlere gelişini 2004 yılından beri bildiğim Lila Kozmetik'i ziyaret ettik. Firma sahibi Mehmet Cansız, Lila ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye'de yerli üreticiler arasında ikinci sırada yer aldıklarını söyleyince göğsümüz bir başka kabardı. O zor yıllardan sonra böyle bir başarıyı duymak ve alkışlamamak mümkün değil. İlla ki şu anda da zorluklar yaşandığını ifade ediyor Mehmet Cansız, ama yine de genç bir yatırımcı olarak geleceğe tebessümle bakıyor. Lila Kozmetik'in ardından, Dimer Group'un iştiraki olan Diyor Orman Ürünleri tesisini ziyaret ettik. Diyor'un da gelişmesini ve büyümesini yakından bilen birisiyim. Genel Müdür Tolga Kurtuluş yeni yatırım yaptıklarını ve bölgede ilklere imza attıklarını belirtti. Artedecor ve Artedoor'un, Diyarbakır'ın kalitede ve güvende önde gelen markaları olacağında kimsenin şüphesi olmasın. Yaklaşık 300 kişi istihdam ediliyor. Bu istihdama bile kalsa bu başarıların ayakta alkışlanması gerekmez mi?

Bu güzel ve keyifli gün için, geleceğe umutla bakmamız gerektiğini bize bir kez daha hatırlattığı için DİSİAD Başkanı Burç Baysal'a, yönetim kuruluna ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bu arada eğer sesimiz ulaşabiliyorsa, bu tür programlara davet edilip de katılmayan iş dünyası veya yöneticilerimize, birlik beraberlik ve büyüme adına bir kez daha düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bakan veya siyasilerin ziyaretlerinde en önde saf tutup, kenti için bir şeyler yaptığını veya çabaladığını dile getirenlerin bu tür aktivitelerde de yer alması, samimiyetlerinin göstergesi olacaktır.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar