EUROFORGE’deki yeni gururumuz Alper Kanca

Sabiha TOPRAK
Sabiha TOPRAK KOCAELİ'den sabiha.toprak@dunya.com

Otomotiv tedarik sanayi ile birlikte keser, çekiç, mengene gibi el aletleri sektöründe de üretim gerçekleştiren Kanca El Aletleri Dövme Çelik ve Makine AŞ, bu yıl çifte mutluluk yaşıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Alper Kanca’nın, 7 Ekim’de İtalya’nın Torino kentinde yapılan Avrupa Dövmeciler Birliği (EUROFORGE) Genel Kurul Toplantısı’nda tüm üyelerin oy birliği ile EUROFORGE Başkanı seçilmesi, bu yıl 50’inci kuruluş yılını kutlayan firmanın başarısını taçlandırmış oldu.

Aynı zamanda Taşıt Araçları ve Yan Sanayiciler Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdüren Kanca, yeni görevi dolayısıyla haklı bir gurur yaşadı. Eskiden Türk firmalarının Avrupa’daki meslek örgütlerine üye olmak istediklerinde bile büyük sorunların çıkartılıp, bahanelerin üretildiğini ifade eden Kanca, Avrupa’nın saygın meslek kuruluşlarından EUROFORGE’de böylesi kritik bir görev için bir Türk sanayicisinin seçilmiş olmasının ayrı bir önemi olduğunu vurguluyor. Son dönemde Türkiye üzerinde dolaşan kara bulutların olumsuz bir Türkiye imajı yarattığından dem vuran Kanca, siyaset ve iş dünyasında Türkiye’ye yönelik endişelerin ortaya çıktığı bir dönemde Avrupa’nın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren sanayicilerin ısrar ve ittifak ile kendisini aday göstermelerini önemsediğini söylüyor.

Başkanlık görevinin Avrupalı iş ortaklarının Türk sanayisine duydukları güven ve saygının da bir nişanesi olduğunu vurgulayan Kanca , Türkiye’nin doğru şekilde tanıtılması, uğradığı haksızlıkların anlatılması için daha fazla iş insanının Avrupa’daki derneklerde ve federasyonlarda görev almasını gerektiğini ifade ediyor.

Kanca, kendileri için bir başka gurur nedeninin de şirketlerinin 50 yaşına basması olduğunu dile getirerek, bu zaman diliminde kurumsal olarak hızlı bir değişim yaşadıklarını anlatıyor. Başlangıçta İstanbul’da iki yere mal satışı yaparken bugün itibariyle dünyanın dört bir tarafına mal sattıklarını, 50 yıllık serüvende geldikleri yerin bir numarası olduklarını belirtiyor. 100’üncü yıl hedefini sorduğum Kanca, “Gelecek 50 yılda daha hızlı bir değişim yaşanacak. Bundan 10 sene sonra arabalar böyle mi olacak ya da 20 sene sonra otomotiv sektörü olacak mı diye tartışılıyor. Bambaşka şeyler olacak gibi görünüyor bu nedenle 100’üncü yıl hedefimiz için kesin bir şey söylemek çok zor ama ancak 50 yıl sonra ne yapacaksak yine bir numara olmamız gerekiyor”diyor.

50 yıl sonra da başarının yeni başarıları doğuracağını düşünüyorum. Emin adımlarla büyüyen Kanca’nın 100’üncü yılında da sektörün öncülerinden olacağına inanıyorum.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar