“HAİN” suçlaması ne sonuç verir

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Genişletilmiş il başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı üstü kapalı olarak parti kuracakları bilinen Davutoğlu/Babacan ikilisini “hainlikle” suçladı. Bu konuyu bazı Ak Partililerle konuştum…

Genişletilmiş il başkanları toplantısında geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti’ye dönük iki mesaj verdi. Bunlardan birisi 7. Olağan Büyük Kongre’nin çalışmasının sonbaharda başlatılacağıydı. Diğeri doğrudan isim vermeden parti kurma çalışmaları yapan Babacan ve Davutoğlu’na yönelik “Hainlik” suçlamasıydı.

Erdoğan bu konuda şöyle dedi:” Birileri parti kuruyormuş, şunu yapıyormuş, bunu yapıyormuş filan, hiç bunlara kafayı takmayın. Çok içimizden ayrılıp da parti kuranları gördük. Şu arda sorsam adını sanını bilemezsiniz. Bu böyledir. Çünkü bu tür ihanetlerin içinde olanlar bu işin bedelini ağır öderler.”

Bunun ne anlama geldiğini düşünürken, ilk ne düşündüğünü, niye bu kadar sert konuştuğunu sorduğum bir dostum, “Parti tabanında kaymalar olacağını düşünerek safları sıklaştırmak, yeni partilere gidebilecekleri bu ‘hainlik’ suçlamasıyla önlemek istiyor” dedi.

Bir Ak partili dostumun değerlendirmeleri şöyle oldu:

- Cumhurbaşkanı bu hainlik söylemiyle Babacan ve Davutoğlu’na ve onunla hareket edebileceklere gözdağı vermek istiyor. Bu üslup meselesi ama, bu tür söylemler itici oluyor. Demokrasilerde parti kurmak hainlik değildir. Bunu kendisi bilir. Kendisi de Refah partisinden ayrılarak parti kurdu.

- Şu anda 80 parti var. Sonuç almak esastır. Bunun için kadro gerekir. Ahmet Bey ayrı ve Ali Bey ayrı parti kuracak deniliyor. Daha kadroları belli değil, Ak Parti içinde de bunlar izleniyor. Bir yandan da parti yönetiminde ve bakanlıklarda değişiklikler bekleniyor. Partide bu konularda beklentiler var. Ben de seçimsiz dönemde bu değişikliklerin yapılmasında fayda görüyorum. Partinin bir yenilenmeye, silkinmeye ihtiyacı var.

- Daha önce de AK partiden ayrılmalar, parti kurmalar oldu. Bunlar sonuç vermedi. İki yanlışın bir doğru etmediği görüldü. Yeni girişimler şekillenmeden bir şey söylemek doğru olmaz. Bekleyelim, ortaya çıksınlar o zaman değerlendirelim. Ama parti içerisinde asıl beklenti, yeni partilerin kuruluşlarından çok, parti yönetimi ve Hükümette yapılacak değişiklik hayırlı olsun, ne diyelim memleket bizim.

Bazı konuştuğum Ak Partililer, isim açıklamayacağımı söylememe karşın, görüş bildirmek istemediklerini söylediler.

Gördüğüm kadarıyla Cumhurbaşkanı genişletilmiş il başkanları toplantısında partisiyle ilgili verdiği mesajlarla yerel seçimler sonrası parti kulislerindeki söylentilere son vermek ve Davutoğlu/Babacan parti çalışmalarına Anadolu teşkilatlarından kaymalar olmasını önlemek istiyor. Bazı Ak Partililer de bunun altını çizdiler.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar