Kamunun kuralı yasaya uymuyor

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Üç günlük Behramkale aile ziyaretim sırasında ilk sabah dan dun bir inşaat gürültüsüyle uyandım. İnşaat yasağı olması halinde bunun neden kaynaklandığını sordum. Bakanlığın ören yeri girişine yaptırdığı inşaattan olduğunu öğrendim. Demek ki, kamunun turistik bölgede inşaat kuralı inşaat yasağı döneminde uygulanmıyor. 

Kapadokya’daki kaçak yapıların yıkılması haberlerini duyunca kuralların işlemiş olduğunu görmek beni memnun etmişti.

Eşim oğlum ve torunumu görmek için 3 günlük Behramkaleyi ziyaret gittim. Biraz dinlenmek istemiştim, birazda kitap okumak. Gittiğimin ertesi günü sabah erken saatte dan dun metal çakma gürültüsüyle uyandım. Sesler uykuya devama imkan vermiyordu. Nedenini sordum. Ören yerinin girişine çelik konstrüksiyonlu bir inşaat yapıldığını söylediler.

İlk aklıma gelen, “bu mevsim turistik bölgelerde inşaat yasağı yok mu” oldu. Sonra aramızda şu diyalog geçti: Bu durumu muhtara şikayet etmediniz mi?

- Şikayet ettik inşaatın bakanlığın inşaatı olduğu için müdahale edemediğini söyledi.

Peki, ne inşaatı imiş..

- Ören yerine giriş için turnike yapılıyormuş.

Bu kadar büyük turnike olur mu?

- Galiba bir de yanına müze yapılacakmış. Ören yerinden çıkarılanlar orada sergilenecekmiş.
Burada inşaatlar taş kaplama olur. O çelik.

- İnşaat bitince galiba taş kaplayacaklar.

Köyün yukarı girişindeki inşaat ne oldu?

- O geçen yıl durduruldu. Yıkılacak denildi ama, duvarları bitmiş şekilde bir katı duruyor. Üç katlıymış diğerlerini yıkmışlar.

Ören yerin girişindeki inşaatta ne tabela var ne de inşaatı kimin yaptırdığı belli. Sadece kamunun olduğu söylenti halinde…

İnşallah yanılmışımdır. Ama bir yandan da inşaatın partili, birisi için otel olarak yaptırıldığı söyleniyor. Sabahın köründe başlayan çelik çakma gürültüsü gün boyu devam etti. İnşaat yasağına uyan yok, engelleyen yok.

Bakalım gelecek yıl gelince neyle karşılaşacağım…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar