Sivas’ta Aselsan’a optik merkezi

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Uzun süre Sivas OSB Başkanlığı yapan dostum Osman Yıldırım Aselsan’la ortak olarak Sivas OSB’de kurdukları fabrikada silah dürbünü üretimi yapıyor. Bu ortaklık modelinin Anadolu’da başka alanlarda da yaygınlaşmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Uzun süre Sivas OSB Başkanlığı yapan dostum Osman Yıldırım Aselsan’la ortak olarak Sivas OSB’de kurdukları fabrikada silah dürbünü üretimi yapıyor. Bu ortaklık modelinin Anadolu’da başka alanlarda da yaygınlaşmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Osman Yıldırım, yıllarca Sivas Ticaret Sanayi Odası başkanlığı yaptı. 2003 yılında Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu Anadolu Tıp teknolojileri merkezinde katarak ve göz içi lens üretimine başladı. O günden bu yana üretimini sürdürüyor, İhracat da yapıyor.

4 Eylül’de Sivas kongresinin 100. Yılında düzenlenen “Orta Anadolu Ekonomik Forumu”na katılan bir dostumla sohbet ederken, “Osman Yıldırım oda başkanlığını bırakmış. Şimdi ne yapıyor diye sordum. ‘Aselsan’a dürbün üretiyor’ yanıtını alınca, ‘lens işi ne olmuş?’dedim. ’Onu da sürdürüyor. Dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyor’ yanıtını aldım.

Osman Yıldırım’ı arayıp, Aselsan ortaklığı konusunda bir not göndermesini istedim.

Gönderdiği nottaki bilgileri sizinle paylaşmak istedim:

“Aselsan Hassas Optik Şirketi Osman Yıldırım’ın şirketiyle Aselsan’ın yüzde 50-50 ortaklığıyla kurulmuş. Sivas Organize Sanayi bölgesindeki fabrikasında MPT-76 piyade tüfeği

ne dürbün üretmeye başlamış. Fabrikada savunma sanayiinin ihtiyaç duyduğu optiklerin, tasarımı, seri üretimi ve bu optikleri kullanarak özgün ve milli silah nişangahının üretimini gerçekleştiriyor. Ayrıca bu ürünlerin tüm optik ve mekanik alt parça ve takımları da firma bünyesinde üretiliyor.”

Aselsan Hassas Optik Sanayi Yönetim Kurulu Baykan Vekili Osman Yıldırım, fabrikada gece görüş, kızılötesi ve gündüz görüş mercekleri ile dürbünlerin üretildiğini belirterek, ”Sivas’ta Savunma sanayii alanında 5 firma yatırım yaparak faaliyete geçti. Özellikle milli mercek konusunda Türkiye’de bizden başka yerde yok. Ordumuzun, polisimizin, güvenlik kuvvetlerimizin kullanacağı silah üstü dürbünlerin tamamını Sivas’ta üretmeye talibiz” diyor.

Hem kamu kurumlarının, hemde önde gelen sanayi kurumlarının Anadolu’daki firmalarla uygun alanlarda üretim ortaklığı kurması, Anadolu kentlerinde yatırımların artmasına, sanayinin güçlenmesine ve istihdamın artmasına yol açacağı için çok önemlidir.

Aselsan’ın Sivas’taki yatırımcıyla ortaklık kurarak yaptığı silahlar için dürbün üretimini bu alandaki özel bir örnek olarak önemsiyorum. Bu tür ortaklıkların artarak Anadolu’ya yayılmasını arzuluyorum.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar