‘Tek Durak Ofis’ yatırımcılar için gereken hizmetleri ücretsiz sunuyor

Yıldız DOĞRUER YEMİŞ
Yıldız DOĞRUER YEMİŞ KONYA'dan yildiz.dogruer@dunya.com

Kalkınma Ajansları bünyesinde Türkiye’nin 81 ilinde yatırım destek ofisleri bulunuyor. Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), bünyesinde de çalışma alanı sınırlarında olan Konya ve Karaman illerinde birer Yatırım Destek Ofisi bulunuyor. Gelen yerli ve yabancı yatırımcılara daha aktif hizmetler sunmayı amaçlayan Mevlana Kalkınma Ajansı, kendi dinamiklerinden kurduğu ‘Tek Durak Ofis’ hizmeti ile yatırımcılara daha yoğun destek sunmaya başladı. Tek Durak Ofis kurulalı 6 ay oldu ve bu sürede 100’e yakın yerli ve yabancı yatırımcı Yatırım Destek Ofisi ile birlikte hareket edilerek bilgilendirildi.

Mevlana Kalkınma Ajansı bünyesinde “Tek Durak Ofis” kapsamında başlatılan çalışmalar neticesinde ilk firma kuruluşuna imza atıldı. Ahşap dekorasyon ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen Pakistanlı bir yatırımcının şirket kuruluş süreci tamamlandı.

Amaçlarının Konya’nın ve Türkiye’nin yatırım ortamını yerli ve yabancı yatırımcıya anlatmak olduğunu belirten Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver, “Tamamen ücretsiz sunduğumuz bu hizmetle kamu eliyle yatırımcıların iş ve işlemlerini kolaylaştırmayı amaçlamaktayız. Konya Valimiz Yakup Canbolat başkanlığında toplanan MEVKA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Konya Yatırım Destek Ofisi bünyesinde yatırımcılarımızın şirket kuruluş süreçlerinde daha aktif ve etkin rol alacak bir yapı kurulmasına karar verildi. Bu karar sonrası Ajansımız tarafından Konya Yatırım Destek Ofisi bünyesinde “Tek Durak Ofis” hizmeti başlatıldı. Bu yapı içerisinde 30’dan fazla kurum ve kuruluştan temas noktası belirlendi. Bir yatırımcı ofisimize geldiğinde, yatırımcıları bilgilendiriyor ve yönlendiriyoruz, bunun yanı sıra şirket kuruluş süresince şoförlü bir araç ve uzman personel görevlendiriyoruz. Yatırımcımızla birlikte ilgili süreçlere ve ilgili kurumlara eşlik edilmekte, izin ve ruhsat süreçleri koordine edilmektedir” diyerek verdikleri hizmeti anlatıyor. İsmail Ünver, gönüllü başladığımız bu hizmetten herkes faydalansın istiyoruz. Bu hizmetlerden özellikle yabancı yatırımcılar faydalanıyormuş gibi görünse de yerli birçok yatırımcıya da destek oluyoruz. Türkiye’nin üretim ve cazibe merkezlerinden Konya ve Karaman’a yatırımcıları bekliyoruz” dedi.

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın amacı bölgesinin iş ve yatırım ortamını yerli ve yabancı yatırımcılara anlatmak , bölgeye yatırım çekmek, yatırıma hevesli insanlar için işleyişi kolaylaştırmak. Tüm bu işlemler için ajansa başvuran her yatırımcıya destek için bir uzman veriliyor ve yapılan tüm hizmetler ücretsiz gerçekleştiriliyor. Sektör çeşitliliği ve büyüyen sanayi yapısıyla daha birçok yatırımcıya ev sahipliği yapmaya hazır olan Konyamız, gelecek yerli ve yabancı yatırımcılara ‘Tek Durak Ofis’ ile her türlü kolaylığı sunuyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar