Kadın girişimciler ağustosta kampa giriyor

Sabiha TOPRAK
Sabiha TOPRAK KOCAELİ'den sabiha.toprak@dunya.com

Bilgi toplumunda, sanayi toplumunun işçi ve işveren şeklindeki ikili yapısının yerini, girişimciler topluluğu aldı. Girişimcilik niteliğine sahip insanlar, sistemin kalbi, ekonomik büyümenin en önemli aktörleri oldular. Girişimciliğin geliştirilmesi de bu süreçte gittikçe önem kazandı. 

Dünyada ve ülkemizde ekonomik kalkınmanın yolu girişimcilikten geçerken, kadınların güçlendirilmesinin bir yolu da yine girişimcilikten geçmektedir. Günümüzde girişimcilik dünyasında kadın girişimciler de erkekler kadar yer alıyor. Başarılı kadın girişimcilerin sayısı her geçen gün artıyor. 

Artık kadın girişimciliği ve buna bağlı olarak yenilik ve yaratıcılığı insan yaşamının kalitesinin artırılmasında önemli bir dinamik öğe olarak kabul ediliyor. Bu nedenle kadınların kendi işini kurmasına yönelik mikrokredi projeleri dünya çapında yaygınlaşmış durumda. 

Bir süre önce Türkiye'de kadın girişimciliğini geliştirmek için yoğun çaba gösteren bir kitle örgütü olan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yurt çapında seçmen niteliğine sahip 5 bine yakın kadınla 'T'ürkiye’de Kadınların Sosyal, Kültürel, Siyasal ve Ekonomik Durumu Araştırması'nı gerçekleştirdi. Araştırma kadınların sosyo-kültürel durumlarını, politikaya katılım düzeylerini, siyasal tercihlerini etkileyen faktörleri ve çeşitli konulara ilişkin görüşlerini saptamayı amaçlamış, Türkiye’nin en batısından en doğusuna kadar iller ziyaret edilerek kadınlarla görüşmeler yapılmış. 

TÜBİTAK Marmara Teknokent ile de işbirliği yapan KADEM, ‘İnovasyonda Kadın’ Girişimcilik Kampı ile de kadınların girişimcilik yeteneklerini artırmayı, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirleri geliştirmelerini sağlamayı planlıyor. 

31 Ağustos - 4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek İnovasyonda Kadın’ Girişimcilik Kampı'na 'bir fikrim var’ diyen tüm kadın girişimciler davet ediliyor. Grişimcilik kampı üç aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Birinci aşamada Ar-Ge, bilim, teknoloji ve yenilik içeren iş fikri projeleri ele alınacak. İkinci aşamada TÜBİTAK Marmara Teknokent hakemlerinin yapacağı değerlendirmeler sonucunda finale kalan 30 proje seçilecek. Üçüncü aşamada finale kalan projeler kampa davet edilecek . 

Kamp sonrasında kadınlarımızın bir çok yeni iş fikri ile ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu yeni fikirler ile bir kez daha iş dünyasına adlarını yazdıracaklarını düşünüyorum. Kadınlar ne kadar güçlü, yaratıcı ve zeki olduklarını çok iyi biliyorlar çünkü.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar