Bartın'da fark yaratan bir kadın girişimci

Sabiha TOPRAK
Sabiha TOPRAK KOCAELİ'den sabiha.toprak@dunya.com

 

Lütfiye bir marka ismi ama bu markanın başında başarılı bir iş kadını ve anne var. “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var” der atasözlerimiz , ben ise her başarının önünde günümüzde kadınlar var diyorum. Lütfiye markası ile 2009 yılında Bartın’da Lütfiye Liman Doğal ürünleri firmasını kuran başarılı bir iş kadını ve 2 erkek çocuk annesi Elif Babayiğit Demirkol’la sohbet ediyoruz.

Elif hanımın özgeçmişine baktığımız zaman fen lisesini birincilikle bitirmiş olduğunu görüyoruz. Elif hanım daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuş. Ardından

 iyi bir firmada iş hayatına atılmış ve daha sonra kendi şirketleri olan Şanver Gıda Limited  Şirketi'nde göreve başlamış.

Elif Hanım aynı zamanda Bartın Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kuruluna seçilen ilk kadın olma özelliğini taşıyor. Bartın için yönetim kuruluyla  birlikte ellerini taşın altına koyacaklarını ve

kenti  turizm yönünden bir İrlanda, bir  İskoçya gibi dünyaya duyuracaklarını belirtiyor

Lütfiye markasının lütfetmekten geldiğine dikkat çeken Elif  Babayiğit Demirkol, "Doğal ürünleri kullanarak organik üretim yapıyoruz. Meyveleri Paflogonya Bölgesi Bartın Amasra Ulaş ormanlarından köylü teyzelerimiz amcalarımız, torun torba hep birlikte topluyor.  Büyük annelerimizin usulleriyle hiçbir yapay madde kullanmadan yüzde70, yüzde 80 meyve oranıyla reçel üretiyoruz" ifadesini kullanıyor.

Elif Hanım, 'insanın evladına yedirmediğini başkasına da yedirmemesi gerektiğini vurgulayarak, "4'üncü kuşağa kadar ulaştırılmış 1933 tarihli bir terazimiz var. Ürünlerde en iyi hammaddeyi kullanmak gerekiyor. İşimiz ustalık, titizlik ister. Biz de yeni neslin genç, dinamik bir kadronun heyecanı,. araştırmacılığı var. Fındık ezmesi , reçel marmelatları, tahinli pekmez, lokum çeşitleri, susam yağı, dondurma, helva meyve şerbeti gibi ürünlerimiz bulunuyor.  Ben çocuklarıma gönül rahatlığıyla ürünlerimizi yediriyorum herkesin de yedirebileceğini tavsiye ediyorum "diyor.

1933 yılından beri faaliyet gösteren diğer şirketleri Şanver Gıda'nın başında da eşi Mehmet Demirkol’un olduğunu söylüyor Elif Hanım.Türkiye'nin onun gibi başarılı iş kadınlarına çok  ihtiyacı var. Çocuklarımıza gönül rahatlığı ile sunabileceğimiz güvenilir gıdalar üretmeye odaklanmış olan Elif Babayiğit Demirkol'dan girişimciliğe hazırlanan kadınların da öğreneceği bir şeyler olduğu çok açık.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu her platformda  kadınları iş alanlarında, derneklerde, odalarda görmek istediğini beyan ediyor. Hisarcıklıoğlu kadınlara güvenmekte çok haklı, çünkü onlar iş dünyasında bitmeyen azimleri ile her zaman ttuklarını koparırlar diye düşünüyorum.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar