Konya üniversiteleri ile de anılan bir şehir artık

Yıldız DOĞRUER YEMİŞ
Yıldız DOĞRUER YEMİŞ KONYA'dan yildiz.dogruer@dunya.com

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi marka değerini artırmak için bir dizi proje yürütüyor.

Kuruluşu 1251 yılına dayanan, eğitim, kültür ve bilim tarihimizin simgesi olan Karatay Medresesi, 90 yıl aradan sonra KTO Karatay Üniversitesi adıyla eğitime açılmıştı. Konya’nın ve Türkiye'nin gelecekteki büyüklüğünü gözönüne alarak kendi vizyonunu belirlemeye odaklanan üniversite, markalaşma sürecinde

Türkiye’de bir ilk olarak  Ahilik ve Meslek Ahlâkı ile Karatay Medresesi ve Medeniyet Tasavvuru gibi dersleri ile öne çıktı. Öğrenciler Sektör Danışmanlığı Projesi ile öğrenimlerini sürdürüyorlar. Projenin amacı öğrencilere sektörel beceri kazandırmak ve  mezun olduktan sonra iş arayan değil, işte aranan elemanlar olmalarını sağlamak. 

Yakın zamanda logo değişimine giden KTO Karatay Üniversitesi'nin yeni logosu Selçuklu mimarisini yansıtıyor. Karatay Medresesi’nin Selçuklu mimarisi tarzındaki kapısının resmedildiği logo, turkuaz renkleri ile medresenin çinilerine atıfta bulunuyor.

6 fakülte, 1 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsü bulunan üniversitede 2015-2016 eğitim öğretim yılında 138 ön lisans, 3 bin 384 lisans, 417 lisansüstü olmak üzere yaklaşık 4 bin öğrenci öğrenim gördü.

Konyalı tüccar ve sanayicisinin üniversitesi olduklarına her fırsatta değinen KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya’nın ilk vakıf üniversitesiyiz. Kuruluşu 1251 yılına dayanan; Selçuklu ve Osmanlı döneminde 8 yüzyıl kesintisiz eğitim veren Karatay Medresesi'ni 90 yıl aradan sonra yeniden eğitime açtık. Üniversitemize  Konya'ya vizyon çizmede, sorunlarını çözmede ve ekonomik büyümede öncü rol kazandırmaya çalışıyoruz. Üniversitemizi,  Konya'nın dünyaya açılan vizyonuna katkı sağlayan, toplumun beklentilerini karşılayan dinamik bir kuruma dönüştürüyoruz. En büyük sermayemiz olan insana yatırım yaptık. Şehrimizin ve ülkemizin gelecekteki büyüklüğünü hedef alarak vizyonumuzu belirledik" diyor. Öztürk, Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasındaki yerlerini pekiştirmek için emin adımlarla ilerlediklerini vurguluyor.

 Rektör Prof. Dr. Bayram Sade ve ekibinin  KTO Karatay Üniversitesi'ni Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birine dönüştürme konusunda harcadığı yüksek enerji bize gelecek hakkında umut veriyor.Konya artık sadece tarımı, sanayisi ve turizmi ile değil üniversiteleri ile de anılan bir şehre dönüşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar