Bir günde 81 il: YÖREX

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Kaliteli ve tescilli gıda maddelerine kavuşmamız konusunda da ciddi bir adım olan YÖREX fuarı tüm büyük ilgi uyandırdı. Antalya'da ANFAŞ Fuarcılık tarafından organize edilen ve ülkemizin 81 ilinden yüzlerce gıda üreticisinin katıldığı fuarda, hem özel sektör hem de bazı kamu kuruluşları ürettikleri, tulum peynirinde, zeytine, tarhanadan, kayseri pastırması ve mantısına kadar değişen ürünleri ile gerek yerli ve gerekse de yabancılara hizmet sundu.

Diyarbakır'ın kadayıfından, Hakkari'nin balına kadar bin bir çeşit ürünün yer aldığı YÖREX'te, fuar ziyaretçileri, en doğal şekliyle ün yapmış ürünleri tatma yanında, alış veriş yapma olanağı da buluyorlar. YÖREX'e katılan üreticiler, burada ünlü ürünlerini sunma yanında vatandaşları da bilinçli alış veriş yapma konusunda uyarılarda bulunuyor ve tüketicileri yönlendiriyorlar.

Artık gıda maddeleri konusunda taklit edilerek, hem vatandaşın aldatılması, hem de ürünün gerçek kalitesinin muhafaza edilebilmesi konusunda tescil ve taklit ürünlerin hukuken takibi konusunda yapılan çalışmalar hakkında da YÖREX'te bilgilendirmeler yapılıyor.

Marka tescili ve coğrafi işaret konusunda, bürokrasinin azaltılmasını, kısa sürede sonuç alınabilmesini isteyen Anadolu'nun 81 ilinden gelen üreticiler, bu işlemlerin tek bir çatı altında toplanmasının olumlu sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekiyorlar.

Bu yıl 7. kez kapılarını açan YÖREX, önümüzdeki yıllarda yerli tüketiciler yanında, milyonlarca turistin ağırlandığı Antalya'ya yabancı turistlere de hizmete ağırlık vererek, gerçek Tür damak tadının, doğru üretici tarafından ulaştırılmasını ve döviz girdisi artışını sağlayacak.

Bu çalışmaların düzenli bir artış göstermesi ise vatandaşın sağlıklı ve taklitten uzak bir tüketimi yakalaması yanında, Anadolu'ya kaynak akışını ve sonucunda da orada sosyal adalet ve gelir dağılımın düzelmesine katkı yanında, büyük kentlere göçü önlemesi de bekleniyor.

YÖREX ile bir değil, aynı anda bir kaç kuş vurulmuş oluyor. Bu tür girişimler, tüm olanaklar kullanılarak desteklenmeli...

Orada insanların, karınca gibi çalışkan, yaptıkları işten gurur duyan ve geleceğe umutla bakan gözlerini görüyor ve siz de gururlanıyor ve umutlanıyorsunuz...

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar