Gaziantep-Denizli Kayseri-Gaziantep

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

DÜNYA Gazetesi biz çalışanları için okul gibidir. Burada öğrendiklerinizi yazıya döküp paylaştığınızda sizden keyifl isi yoktur. 11 yıldır DÜNYA ailesinin bir ferdiyim. Gaziantep Temsilciliğinde daha doğrusu okulunda 4.5 yıl muhabir olarak görev yaptım. Ülkenin önemli sanayi kenti olması nedeniyle Gaziantep bana çok şey kattı. Daha sonra tekstilin başkenti denilen Denizli’de bölge temsilcisi oldum. 

Denizli okulunda ise bambaşka deneyimler yaşadım. Global krizin etkisinin en fazla hissedildiği kentlerden Denizli’de inadına üretim, inadına ihracat diyen iş dünyasını 2.5 yıl boyunca gazetemize aktarmaya çalıştım. Denizli iş dünyasının üzüntüsü üzüntüm sevinci sevincim oldu çoğu zaman. Daha sonra ise girişimciliğin ana vatanı, pastırması, sucuğu, mantısı, mobilyası ve zeki insanıyla bilinen Kayseri’de görevlendirildim. 4.5 yıl yaşadığım Kayseri’nin ben de hep çok özel bir yeri olacak. Kendine has özelliklere sahip bu kentten çok şey öğrendim. 

Son olarak gazete yönetimi artık yuvaya, Gaziantep’e dönmemi istedi. Bundan sonra görevimi Gaziantep Bölge Temsilcisi olarak sürdüreceğim. Gaziantep’te kaldığımız yerden hem öğrenmeye hem de öğrendiğimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Gerçekten heyecanlıyım. Çünkü yıllar önce bıraktığım kentten farklı bir Gaziantep var. 1.8 milyonun üzerinde nüfusuyla bölgenin çekim merkezi olan Gaziantep’te yıllık 6.5 milyar dolarlık ihracat yapılıyor. 24 milyon metrekare alanda kurulu 4 OSB’de 790 firma faaliyet gösteriyor. Bu OSB’lerde 100 bin kişi istihdam ediliyor. 5. OSB için ise çalışmalar tamamlandı. Firmalar inşaat çalışmalarına başlamak üzere. 350 firmanın faaliyet göstermesi hedefl enen 5. OSB’nin de katılımıyla OSB'lerde istihdamın 150 bin kişiye çıkarılması hedefl eniyor. Yatırım talebi o kadar yoğunki 6. OSB için çalışma yapılıyor. Gaziantep Kilis arası Polateli OSB’nin yatırımcıları da şimdiden hazır. Şimdiye kadar ortaya koydukları tüm hedefl eri gerçekleştiren Gaziantepliler şimdi 2023 yılı için 30 milyar dolarlık ihracat hedefine odaklandı. Gaziantep için yazacak çok şey var. Kısaca Gaziantep’te olup bitenleri ekibimle ayrıntılı bir şekilde okuyucularımıza aktarmaya çalışacağız.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024