Her taşın altından Nevzat Özhamurkar çıkıyor!

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

 

 

 
Bu yazımda kente yeni geldiğim 2009 yılının kasım ayında tanıştığım, o tarihten bu yana devamlı hareket halinde gördüğüm Kayseri sanayisinin duayenlerinden Nevzat Özhamurkar'dan bahsedeceğim. 
Özhamurkar, aile büyüklerinden iş ve hayat adına aldığı tecrübeleri kişisel yetenek ve çabaları ile geliştirerek çok sayıda başarılı işe imza atan ve atmaya devam eden özel insan.
 
İş hayatında olmazsa olmaz aile kurallarına uyup, bundan asla taviz vermemeyi kendine prensip haline getiren Özhamurkar, bir zamanların ünlü markası Soley'in yaratıcılarından. Türkiye'nin ilk ihracat yapan tekstilcilerinden olan Özhamurkar aynı zamanda denim kumaş üretiminin de öncülerinden. 1980'li yıllarda Kayseri Ticaret Odası Başkanlığıda yapmış.  Kayseri'de 'her taşın altında varım' diyen Özhamurkar, iş hayatındaki başarısını eğitime verdiği destekler ile  taçlandıran tam bir eğitim sevdalısı.  
Erciyes Üniversitesini kuran isimlerin başında yer alan Özhamurkar, son yıllarda işlerini çocuklarına devrederek tüm enerjisini Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ne (NNY) harcıyor.
 
1975 yılında Kayseri'nin önde gelen isimleriyle bir üniversite kurma hedefiyle Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı'nı kuruyor. Hacettepe Üniversite'sine bağlı olarak ilk tıp fakültesini ardından da iktisadi ve ticari bilimler fakültesini kuruyorlar. Kayserili hayırseverlerle üniversiteye milyon dolarlık  yatırımlar yapıyorlar. Bugün 40 bin öğrencinin eğitim gördüğü Erciyes Üniversitesi, Türkiye'nin ilk 15 üniversitesi arasında yer alıyor. 
'Kayseri gelişiyor, yeni okullara ihtiyacı var' diyen Özhamurkar,   yine hayırseverler ile birlikte   2009 yılında  NNY'i kuruyor.  2011-2012 yılında eğitim ve öğretime açılan NNY Üniversitesi'nin 350 öğrencisi ve henüz 22 hocası var. NNY  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde işletme ve iktisat bölümleri, Mühendislik Fakültesi'nde  inşaat ve elektrik-elektronik bölümleri, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde mimarlık bölümleri açık. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü,  İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Beslenme ve Diyatetik Bölümleri için ise YÖK'ten onay alınmış ve  2013-2014 döneminde açılması planlanıyor. 
NNY Mütevelli Heyet Başkanı Özhamurkar, açılacak yeni fakülteler için hayırseverleri arkadaşlarıyla beraber sürekli ziyaretlere çıkıyor, destek istiyor. Geçtiğimiz günlerde bu çabasının bir sonucu olarak Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ve yönetiminden 2013 yılında 500 bin liralık destek  sözü aldı. 
Adının geçtiği tüm sohbetlerde sevgi ve saygı ile  bahsedilen Kayseri'nin koca çınarına sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ülkesini, Kayseri'sini seven çocuklarının, torunlarının  geleceğini hazırlamaya çalışan Özhamurkar'ın herkese örnek olmasını dileğiyle. 
 
Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024