Kayseri GESİAD 20 yaşında

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

 

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD), bu yıl 20'inci yaşını kutluyor. Kayseri ekonomisine sağladığı önemli katkılar ile dikkatleri üzeri çeken GESİAD, özelliklerle son yıllarda çıtasını çok yükseklere taşıdı. GESİAD ihracatı desteklemek için üyelerine yurtdışı gezi programları,  fuar katılım ve ziyaretleri, farklı ülkelerle ticaret zirveleri  gibi  etkinlikler organize ediyor.  Kayseri'de öne çıkan sorunlara çözümler üretilmesi için sektör toplantıları düzenliyor. Bu toplantılar sayesinde  firma yöneticileri biraraya getirilerek sektörlerdeki iletişim güçlendiriliyor. Ayrıca yapılan bir çok toplantıya alanında uzman kişiler davet edilerek üyelerin vizyonunun geliştirilmesine katkı sağlanmak  isteniyor. 

Dernek yöneticileri, üyelerinin nitelikli elemanlardan oluşan işletmeler haline gelebilmesi için ise  GESİAD Akademi'yi hayata geçirdi. Akedemide dış ticaret, satın alma, muhasebe, yönetim ve organizasyon, dil eğitimleri, yalın düşünce eğitimi, 6 sigma, kurumsallaşma, aile şirketleri, yurtdışı yatırım, KOBİ kültürü ve çıkmazları, devlet destekleri, hibe programları, inovasyon, tasarım gibi bir çok alanda eğitim veriliyor.

GESİAD, son  dönemde Kayseri'deki kadın  ve genç girişimci sayısının artırılması için de harekete geçti. GESİAD, İş Kadınları Platformu ve  GESİAD Gençlik  Platformu'nu kendi bünyesinde hayata geçirdi.

İş Kadınları Platformu'nun başkanlığını Elif Bozdağ yapıyor.  18-28 yaş arası dernek üyeleri ve üniversite gençlerinden oluşan Gençlik  Platformu'nun başkanlığını ise Taha Keskin yürütüyor. 

Kadın girişimcilerin İş Kadınları Platformu tarafından temsil edilmesi Kayseri'de atıl olan kadın gücünün kullanılmasına katkı sağlayacak gibi görünüyor. Gençlik Platformu ile de geleceğin işadamlarını yetiştirmeyi amaçlayan GESİAD, gençlerin hayata hazırlanması ve üyelerinin  tecrübelerinden faylanmasını istiyor.

GESİAD'ın aracılığıyla ihracat yapmaya başlayan,  hiç çalışmadıkları ülkelere ihracat yapan, dil öğrenen bir çok sanayici biliyorum. İşimiz gereği takip ettiğimiz toplantılardan kendi adıma  da çok şey kazandığımı söylemeden edemeyeceğim. GESİAD'ın üye sayısı bin 100  üzerine çıkmış durumda. Üyelik içinde öyle harıl harıl çalışan bir ekip yok, yapılan hizmetleri görerek iş dünyası kendisi derneğe üye olmak istiyor.

Kentlerin gelişimi açısından sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Ama o kadar çok STK var ki, çoğunun adını sanını bile bilmiyoruz. Arada GESİAD gibi güzel örnekleri görünce  de iki satır yazmak bizlerin borcu oluyor. Kent ekonomisine sağladığı katkılar nedeniyle Kayseri GESİAD yönetimini tebrik ediyor ve hizmet yolunda nice başarılı yıllar  geçirmelerini diliyoruz.  

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024