Kayseri Ticaret Odası’ndaki heyecan görülmeye değer

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Geçen yılın mayıs ayında yapılan Kayseri Ticaret Odası (KTO) seçimlerinde yönetim kurulu başkanlığına seçilen Mahmut Hiçyılmaz ve ekibinin hızına yetişmek gerçekten zor. KTO’nun 16 bin 400 üyesi bulunuyor. Bu kadar büyük bir kitleselliğe sahip bir odada üyelerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek kolay değil.

Oda bünyesinde çeşitli alanlarda çok sık eğitim programları yapılıyor. Oda üyelerinin yararına olabilecek ülkeler ziyaret edilip, iş dünyası temsilcileri ile çeşitli temaslar kuruluyor, Kayseri’nin ticaretini artıracak ülkelerde tanıtım ofisleri açılmaya çalışılıyor. Bu süreçte İlk çalışma Irak’ta hayata geçti. KTO farklı ülkelerde ‘kardeş oda’ çalışmaları da yürütüyor. KTO önemli bir desteği de Kayseri’deki kadın girişimcilere veriyor.

Diğer taraftan sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde de kayda değer etkinlikler var. Mahmut Hiçyılmaz ve ekibi her ay bir kentin oda başkanlarını ziyaret ediyor. Hiçyılmaz “Bu ziyaretlerde hem Kayseri’nin tanıtımını yapıyor hem de diğer odaların neler yaptığını öğreniyor ve ilişkilerimizi güçlendiyoruz” diyor. Başkan Hiçyılmaz, Kayseri’nin 2023 yılı hedefl eri üzerine de çok net açıklamalar yapıyor ve çalışmalarını bu hedefl er doğrultusunda planladıklarını ifade ediyor. 2023 hedefl erine göre Kayseri’de istihdam oranı 300 bin kişiye ulaşacak. Kentin ihracatçı sayısı bin 500’ün üzerinde olacak, ihracat yıllık 7 milyar doları aşacak ve kişi başına milli gelir 20-25 bin dolar olacak. Başkan Hiçyılmaz, Kayseri’nin ihracat hedefl erine ulaşma aşamasında öncelikle katma değerli ürünlere yönelmesi gerektiğini belirterek, ürün çeşitliliğinin artırmasına ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor.

Hiçyılmaz, yerli ve yabancı sermayenin kente çekilebilmesi için altyapının oluşturması gerektiğini düşünüyor. Tarım ve hayvancılık üzerinde daha fazla durulması ve hizmet sektörüne ciddi yatırımlar yapılması için KSO olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini önemle vurguluyor. ‘Nerede hareket orada bereket’ demiş atalarımız. KTO’daki büyük hareketllikten açıkçası çok umutlandık. Yeni KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve ekibine yürekten başarılar diliyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024